Na cmentarzu w Białaszewie prawdopodobnie leżą mój pradziadek i prababcia. Nazywają się: Józef Orłowski ur. 1890 zm. 1938 i Józefa Orłowska z.d. Górska Ur. 1899 Zm. 1962 (daty nie są w 100% pewne). Mógłby mi ktoś pomóc kto mieszka w Białaszewie lub bywa w tych okolicach. Będe bardzo wdzięczny za zdjęcia i wszelką pomoc
Pozdrawiam
orlowski_adrian
Prośba o zdjęcie- Cmentarz w Białaszewie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
orlowski_adrian

-
Sierakowski_Tadeusz

Witam,
Moja rodzina mieszkała od 1815 roku w Brzozowa i Sienickie Parafia Białaszewo. Z tego co wiem to cmentarz został zniszczony w czasie II wojny swiatowej. Miejsca pochówku sa w większości nieznane. Obecny cmentarz to powojenne pochówki.
Natomiast sa ksiegi od XVIII wieku do dzisiaj oraz z przeprowadzonej kwerendy Mormonów zachowały sie mikrofilmy w AP ŁOMŻA.
Podpowiedz.
zdjęcie cmentarza, koscioła mozna uzyskac , piszac do proboszcza, moze to bedzie najszybciej za drobna opłata, również najlepiej zapytac Proboszcza o stan faktyczny cmentarza.
Pozdrawiam
Tadeusz
Moja rodzina mieszkała od 1815 roku w Brzozowa i Sienickie Parafia Białaszewo. Z tego co wiem to cmentarz został zniszczony w czasie II wojny swiatowej. Miejsca pochówku sa w większości nieznane. Obecny cmentarz to powojenne pochówki.
Natomiast sa ksiegi od XVIII wieku do dzisiaj oraz z przeprowadzonej kwerendy Mormonów zachowały sie mikrofilmy w AP ŁOMŻA.
Podpowiedz.
zdjęcie cmentarza, koscioła mozna uzyskac , piszac do proboszcza, moze to bedzie najszybciej za drobna opłata, również najlepiej zapytac Proboszcza o stan faktyczny cmentarza.
Pozdrawiam
Tadeusz
-
orlowski_adrian