Prośba o pomoc w przetłumaczeniu aktu ślubu z rosyjskiego

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

EngelardAneta

Sympatyk
Nowicjusz

Prośba o pomoc w przetłumaczeniu aktu ślubu z rosyjskiego

Post autor: EngelardAneta »

Witam!
To mój pierwszy post i bardzo się cieszę, że tu trafiłam. Dzieki geneszukaczowi odnalazłam dwa akty i o ile z jednym nie miałam większych problemów, tak z drugim już tak łatwo nie poszło. Mam ogromną prośbę o pomoc w przetłumaczeniu aktu ślubu mojej praprabaki akt nr 111.
Załączam plik:
[url]http://szukajwarchiwach.pl/72/1215/0/-/ ... I5bmNt87rQ[/url]
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Cieśla_Jerzy

Nieaktywny

Post autor: Cieśla_Jerzy »

111 Działo się w Warszawie w parafii Świętej Trójcy ósmego (dwudziestego) listopada tysiąc osiemset dziewięćdziesiątego drugiego roku o godzinie szóstej po południu. Oświadczamy, że w obecności świadków Jana Gałaj, dozorcy, lat trzydzieści dwa i Franciszka Staros, dorożkarza, lat dwadzieścia osiem, obu zamieszkałych w Warszawie na ulicy Zajęczej pod numerem jedenastym , zawarto w dniu dzisiejszym religijny związek małżeński między Józefem Kazimierczak (Józefem Kazimierczak), dorożkarzem, kawalerem , lat dwadzieścia dziewięć, urodzonym we wsi i parafii Solec, powiatu gostyńskiego, guberni Warszawskiej, zamieszkałym w tutejszej parafii na ulicy Zajęczej pod numerem dwa tysiące osiemset dwudziestym trzecim, synem Jana i już zmarłem Julianny z domu Wierzbicka małżonków Kazimierczak, a Ludwiką Mielczarek (Ludwiką Mielczarek), służącą, panną, lat trzydzieści jeden, urodzoną we wsi Liwin, parafii Orszymowo, powiatu i guberni Płockiej, zamieszkałą w tutejszej parafii na ulicy Cichej pod numerem dwa tysiące osiemset czterdziestym trzecim, córką już zmarłego Feliksa i Konstancji z domu Pietrzak małżonków Mielczarek. Związek ten poprzedziły trzy zapowiedzi ogłoszone szóstego, trzynastego i dwudziestego bieżącego miesiąca i roku w tutejszej parafii. Nowożeńcy oświadczyli, że nie zawierali między sobą umowy przedślubnej. Religijny obrzęd zawarcia związku małżeńskiego został odbyty przez księdza Antoniego Zakrzewskiego tutejszego wikariusza. Akt ten nowożeńcom i świadkom, wszystkim niepiśmiennym przeczytany, przez nas podpisany. Ks. Henryk Łebkowski 8)
Jerzy Cieśla
Cieśla - Kownacica, Bednarczyk - Leonów
powiat garwoliński
EngelardAneta

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: EngelardAneta »

Dziekuję ślicznie za szybka odpowiedź i przesyłam pozdrowienia do najpiękniejszego miasta na świecie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”