Krysińscy - Ceranów, Ciechanowiec, Nur

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Krysiński

Sympatyk

Krysińscy - Ceranów, Ciechanowiec, Nur

Post autor: Krysiński »

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Poszukuję informacji o rodzinie od strony Matki - Krysińskich.

Niestety moje informacje są bardzo skromne, ale może coś komuś się skojarzy i będzie mógł mi pomóc.

Rodzina Mamy:

Moi dziadkowie od strony mamy:
-Janusz Ryszard Krysiński (ur. 4 VI 1930 Warszawa-Anin, chrzczony par. Zerzeń)
-Aleksandra Klimek

Pradziadkowie od strony mamy:
-Mieczysław Krysiński (ur. 21 VI 1903 Adolfów, par. Ceranów)
-Stanisława Dąbkowska (pochodziła najprawdopodobniej z Zuzeli)

Prapradziadkowie ze strony mamy:
-Bolesław Krysiński (ur. ok. 1864)
-Emilia Stańczuk (ur. ok. 1869)

Rodzina ogólnie związana była z miejscowościami: Ceranów, Ciechanowiec, Zuzela, Nur i Warszawa.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź!
ioodi

Post autor: ioodi »

Dzień dobry,
właśnie się tu zarejestrowałam i mam zamiar zająć się poszukiwaniem moich przodków. Zaciekawił mnie Twój wpis, ponieważ moja babcia (ur.1928) jest córką Mieczysława Krysińskiego i Stanisławy z Dąbkowskich, również pochodzących z tamtych terenów, tzn. Mieczysław prawdopodobnie z Ciechanowca albo Ceranowa, a Stanisława z Nura. Prawdopodobnie to zbieg okoliczności, bo moja babcia nie miała brata. Jej tata zmarł chyba jeszcze w czasie wojny, a mama zaraz po wojnie. Nie wiem jak mieli na imię rodzice Mieczysława, ale rodzice Stanisławy to Adam i Franciszka. Być może podczas poszukiwania swoich przodków natknąłeś się na informacje, które mogą mi pomóc. Proszę o kontakt i pozdrawiam,
Iwona.
Krysiński

Sympatyk

Post autor: Krysiński »

Uzupełnię tylko, że moja prababka Stanisława z Dąbkowskich Krysińska, jako miejsce i datę urodzenia miała wpisane: Ostrów Mazowiecka, 10 IV 1907 r. Jednakże w akcie urodzenia mojego dziadka (1930 r.), widnieje informacja, jakoby jego matka wtenczas miała 25 lat, co wskazywałoby na rok 1905.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”