Maciejewski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
AleksandraF

Maciejewski

Post autor: AleksandraF »

Poszukuję rodziny o tym właśnie nazwisku.Pochodzą z okolic Karczmisk niedaleko Wąwolnicy w woj.Lubelskim.Wiem,że mój pra pra dziadek miał na imię Maciej a jego żona Agnieszka.
Awatar użytkownika
cichocka.karolak

Sympatyk

Maciejewski

Post autor: cichocka.karolak »

To bardzo mało wiadomości-jest w posiadaniu,na taki apel może odezwać się wiele osób o takich imionach i co wtedy?.Należy uściślić dane -daty,miejsca zam.,może urodzenia.Należy zacząć od dokumentu.
edi

Sympatyk

Maciejewski

Post autor: edi »

Witam serdecznie!
Ja również poszukuję rodziny o nazwisku Maciejewscy,związanej z Wielkopolską,a dokładniej z Wągrowcem.
pozdrawiam
Edyta
Szukam:Maciejewscy,Winkler,Thielmann,Derezińscy,Rolle,,Grams,Ciesiółka,Cegielscy,Meller ,Głów,Twardowscy,Dziadoszek,Kurczewscy
ulaijacek

Rodzina Maciejewski

Post autor: ulaijacek »

Maciejewski z Kujaw
Poszukuję potomków Szymona Maciejewskiego (ur.1847 Straszewo zm. 1922 Żdżary) i Anny z d. Balcerowicz (ur. 1859 Piotrków-zm. 1893 Krzywosądz):

Józef ur. 1878 Radziejów i żona Helena zam.1922 w Krzywosądzy

Jan ur. 1879 Radziejów i żona Pelagia? zam. 1936 w Płocku i ich dzieci: Janina Paluszkiewicz (w 1931 w Gostyninie), Jerzy (zam. w Siedlcach), Zbigniew (zam. w Katowicach), Władysław, Bohdan

Bronisław ur. 1882 Radziejów żona Anna? zam. w 1928 w Zarębowo, córka Zofia i syn (imię nieznane)

Wacław ur. 1885 Radziejów
Loreene

Sympatyk

Rodzina Maciejewski

Post autor: Loreene »

Witam!!Czy wśród Maciejewskich z Radziejowa nie pojawia się przypadkiem imię Stanisław,ur nie później niż przed 1893 ?
Marszycki

Sympatyk

Maciejewski

Post autor: Marszycki »

A ja Maciejewskich z Galicji.Dokładniej to Franciszka córka Macieja i Zofii Maciejewskich urodzona w Galicji w nn miejscu wychodzi za JerzmanowskiegoSzukam miejsca zawarcia małżeństwa z Jerzmanowskim.Franciszka urodzila sie 1800 roku.
Stefan
edi

Sympatyk

Post autor: edi »

Witam serdecznie!
Wg.tego co udało mi się ostatnio ustalić,moja rodzina Maciejewskich pochodziła z Wielkopolski,a dokładniej z okolic Panigrodzia,Gołańczy,a może nawet Kcyni.Mieszkali w Wągrowcu.
pozdrawiam
Edyta
Szukam:Maciejewscy,Winkler,Thielmann,Derezińscy,Rolle,,Grams,Ciesiółka,Cegielscy,Meller ,Głów,Twardowscy,Dziadoszek,Kurczewscy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”