Bidziny - mam Indeksy z parafii
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Kostkowski

Bidziny - mam Indeksy z parafii
Zfotografowaliśmy indeksy ksiąg metrykalnych parafii Bidziny (małżeństwa i zgony). Niestety sporo ksiąg brakuje. Jeśli ktoś ma ochotę przepisać to prześlę fotki. Ponieważ tu rzadko zaglądam proszę pisać na e-mail:
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
W. E. Kostkowski
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
indeksy z parafii Bidziny
a fotki nie do publikacji?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Kostkowski

Są zbyt słabe, ale jeśli ktoś umie je podciągnąć to prosze bardzo.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Władysław Edward Kostkowski
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
popatrzymy:) nie wiem ile tego ale ślij np przez wetransfer.com na indexwawaww@gmail.com (jednorazowo do 2GB)
nie obiecuję, ale postaram się -wysyłanie nie będzie ot tak
pozdrawiam
nie obiecuję, ale postaram się -wysyłanie nie będzie ot tak
pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
-
Łukasz_Niewęgłowski
-
AlicjaSurmacka

Chciałabym pomóc pewnemu Francuzowi, który niedawno pojawił się na naszym forum i poszukuje aktów swoich przodków o nazwisku Reyzowicz -Rejzowicz - Rajzowicz z parafii Bidziny. Dwóch braci Rejzowicz związki małżeńskie zawarło w 1929 i 1934 w parafii Chełmo w powiecie radomszczańskim znacznie oddalonym od ich miejsca urodzenia czyli od Bidzin i tę rodziną jestem w stanie odszukać. Ich siostra Genowefa Rejzowicz związek małżeński zawarła we Francji. Odszukałam ich akty urodzeń w genbazie :Jan ur. 26.11.1904 roku akt 89, - Genowefa ur. 26.11.1906 roku, akt 86 , - Józef ur. 14.03.1909 roku, akt 31 ale niestety wcześniejszych lat w genbazie brak a ja zupełnie nie umięm się poruszać po nowym "Szwa". Interesujące mnie akty są pewnie w AP Radom a część w AP Kielce i AP Sandomierz.
Interesująca rodzina Rejzowiczów Rajzowiczów zaczyna się aktem zgonu nr 20 z 1852 roku zmarł wówczas 19.03.1852 roku we wsi Grochocice parafii Bidziny Marcin Rejzowicz lat 62 czyli po odjęciu lat z aktu zgonu wychodzi, że urodził się około 1790 roku. W/w akt zgonu znajduje się w AP Radom. Marcin Rejzowicz zapewne poślubił (nie wiem gdzie) Juliannę Wenczyk / Węczyk. Julianna zmarła 26.11.1857 roku akt 60 Bidziny w wieku 60 lat. Akt zgonu w AP Radom. Syn z tegoż małżeństwa Stanisław Rejzowicz zmarł w wieku 90 lat - (tak jest w akcie ale zapewne był nieco młodszy) w 1910 roku czyli urodzony około 1820. Poślubił Katarzynę Sobczyk nie wiem kiedy i gdzie? Natomiast Feliks Rejzowicz urodzony około 1879 roku syn Stanisława i Katarzyny poślubił w 1902 roku w Bidzinach Katarzynę Lech.
Chciałam odszukać akt ślubu Marcin Rejzowicz ( ur.ok. 1790 zm. 1852 akt 20) z Julianną Wenczyk (ur. ok. 1797 zm 1857 akt 60). oraz akt urodzenia Stanisława po 1820 roku, jego ślub z Katarzyną Sobczyk oraz akt ur ich dziecka Feliksa Rejzowicza ur. ok 1879 roku i Katarzyny Lech ur. ok 1879 w Bidzinach.
Kto mi podpowie jak znaleźć w sieci parafię Bidziny do samodzielnego przeglądania lub pomoże znaleźć interesujące naszego nowego kolegi Francuza akty.
Alicja
Interesująca rodzina Rejzowiczów Rajzowiczów zaczyna się aktem zgonu nr 20 z 1852 roku zmarł wówczas 19.03.1852 roku we wsi Grochocice parafii Bidziny Marcin Rejzowicz lat 62 czyli po odjęciu lat z aktu zgonu wychodzi, że urodził się około 1790 roku. W/w akt zgonu znajduje się w AP Radom. Marcin Rejzowicz zapewne poślubił (nie wiem gdzie) Juliannę Wenczyk / Węczyk. Julianna zmarła 26.11.1857 roku akt 60 Bidziny w wieku 60 lat. Akt zgonu w AP Radom. Syn z tegoż małżeństwa Stanisław Rejzowicz zmarł w wieku 90 lat - (tak jest w akcie ale zapewne był nieco młodszy) w 1910 roku czyli urodzony około 1820. Poślubił Katarzynę Sobczyk nie wiem kiedy i gdzie? Natomiast Feliks Rejzowicz urodzony około 1879 roku syn Stanisława i Katarzyny poślubił w 1902 roku w Bidzinach Katarzynę Lech.
Chciałam odszukać akt ślubu Marcin Rejzowicz ( ur.ok. 1790 zm. 1852 akt 20) z Julianną Wenczyk (ur. ok. 1797 zm 1857 akt 60). oraz akt urodzenia Stanisława po 1820 roku, jego ślub z Katarzyną Sobczyk oraz akt ur ich dziecka Feliksa Rejzowicza ur. ok 1879 roku i Katarzyny Lech ur. ok 1879 w Bidzinach.
Kto mi podpowie jak znaleźć w sieci parafię Bidziny do samodzielnego przeglądania lub pomoże znaleźć interesujące naszego nowego kolegi Francuza akty.
Alicja
-
AlicjaSurmacka