Mieczkowscy z Milewa (Parafia Piski, pow. Ostrołęka)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

karol.mieczkowski

Sympatyk

Mieczkowscy z Milewa (Parafia Piski, pow. Ostrołęka)

Post autor: karol.mieczkowski »

Poszukuję informacji na temat osób wyrażonych w poniższym akcie - ak. mł. Stanisława Mieczkowskiego i Marianny z Chrostowskich Milewskiej z roku 1821. Chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć o Piotrze Mieczkowskim, ojcu nowożeńca, i Wawrzyńcu Mieczkowskim, dziadku. Nie mam dostępu do akt metrykalnych obejmujących okres ich życia - XVIIIw. (nie wiem czy istnieją, możliwe, że nie, w Archiwum Diecezjalnym w Łomży ich nie ma).
Obrazek
Awatar użytkownika
t.dzwonkowski

Sympatyk

Post autor: t.dzwonkowski »

Panie Karolu
Akta metrykalne z Pisk mogą znajdowac się w Archiwum Diecezjalnym w Płocku. Jeżeli ich nie ma, pozostają tylko ksiegi grodzkie i ziemskie ostrowskie i ostrołęckie w Archiwum Głównym Akt Dawnych w Warszawie.
T.Dzwonkowski
karol.mieczkowski

Sympatyk

Post autor: karol.mieczkowski »

Panie Tadeuszu
Coś na Mieczkowskich z Mieczek i Milewa można znaleźć tutaj:
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/en/ ... a/17927166
Pozdrawiam
jart

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: jart »

Biorąc pod uwagę daty można przyjąć że sprawa może być już nieaktualna, ale ze swojej strony dodam, że w zasobie AD Łomża znajdują się akta z parafii Piski:

chrzty/urodzenia: 1808-1880 (dodatkowo summariusz z lat 1636-1808),
śluby: 1801-1892 (dodatkowo summariusz z lat 1629-1808),
pozdrawiam
Artur

Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”