Stano, Siedliska -Miechów

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Stano, Siedliska -Miechów

Post autor: Urszula_Pogoń »

T: Rodzina Stano, Siedliska Miechów

Moja rodzina (po mieczu) wywodzi się ze wsi Siedliska pod Miechowem. Z tego co ustaliłam na już na przełomie 18/19 w. mieli zagrodę w tej wiosce. I na tym koniec. Chciałabym dociec od kiedy Stanowie mieszkali w Siedliskach i skąd przybyli do wsi, która należała do Bożogrobców. Może ktoś wskaże mi kierunek poszukiwań.
Awatar użytkownika
aniaosin

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Rodzina Stano, Siedliska Miechów

Post autor: aniaosin »

Witam.
Spróbuje pomoc,prosze o kontakt oraz bardziej szczegółowe dane naadres email aniaosin@interia.pl
Pozdrawiam
Ania Bernat Osinska
przodkowie min .Pstroszyce/Miechow
Pozdrawiam Ania Bernat
par.swietokrzyskie:Łopuszno,Przedbórz,Skotniki,Czermno,Ręczno,małopol.Miechów,Koniusza,Czaple W.,Proszowice,podkarp:Jeżowe,Kamień,Bieliny,Łętownia maz.Jasienica,Jelonki,Czermno,Złorotia
Stano_Maciej

Rodzina Stano, Siedliska Miechów

Post autor: Stano_Maciej »

Witam.
Mój dziadek, Jan Stano pochodził z Miechowa, urodził się w Paradowie. Na początku lat '30 XX wieku przeprowadził się do Radomia, gdzie założył rodzinę. Chętnie poznam informacje na temat jego bliskich z regionu miechowskiego, ponieważ nie wiem nic o jego rodzinnych "korzeniach".

Pozdrawiam,
Maciek
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Krystyna.waw »

1. W akcie zgonu dziadka znajdziesz dane jego rodziców.
2. W jego akcie urodzenia (także dostaniesz w najbliższym ci USC) będzie trochę więcej o nich.
3. Przed rokiem narodzin najstarszego z rodzeństwa dziadka poszukaj aktu ślubu pradziadków - w tym akcie będą dane twoich prapradziadków.
Powodzenia!
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Stano_Maciej

Post autor: Stano_Maciej »

Krystyna.waw pisze:1. W akcie zgonu dziadka znajdziesz dane jego rodziców.
2. W jego akcie urodzenia (także dostaniesz w najbliższym ci USC) będzie trochę więcej o nich.
3. Przed rokiem narodzin najstarszego z rodzeństwa dziadka poszukaj aktu ślubu pradziadków - w tym akcie będą dane twoich prapradziadków.
Powodzenia!
Dziękuję, tamta wskazówka sporo mi pomogła :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”