Witam,
poszukuję etymologii powyższych nazwisk oraz osób o nazwisku Repetowicz - okolice Buczacza, Kalisza, Wrocławia
Z poważaniem
Marek
Repetowicz, Chechłacz
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
secesjonista
- Ewa_Szczodruch

Witam,
mam na nazwisko (panieńskie) Repetowicz. Znam większość członków rodziny znajdujących się w Polsce i nie tylko w Polsce. W Polsce Repetowicze zamieszkują w Katowicach, Łodzi, Warszawie, Słupsku, Kamieniu Pomorskim. Jest to najbliższa rodzina i trochę dalsza ale "zidentyfikowana" genealogicznie.
Napewno pochodzimy od jednego przodka Szymona Repetowicz z Buczacza.
Pozdrawiam
Ela
mam na nazwisko (panieńskie) Repetowicz. Znam większość członków rodziny znajdujących się w Polsce i nie tylko w Polsce. W Polsce Repetowicze zamieszkują w Katowicach, Łodzi, Warszawie, Słupsku, Kamieniu Pomorskim. Jest to najbliższa rodzina i trochę dalsza ale "zidentyfikowana" genealogicznie.
Pozdrawiam
Ela
Witam,coprawda nazywam sie po mezu Reperowicz,ale rodzina ta pochodzi takze z okolic Buczacza, konkretnie Mlyniska.Zastanawiam sie czy to przypadek ? Tym bardziej,ze losy czlonkow tej rodziny sa nieznane....Tacker pisze:Witam,
Pozdrawiam
Ela
- Cisowski_JanRoman
- Kontakt:
Witam ,
Poszukuję wiedzy genealogicznej na temat Rodziny mojej prababci
Antonina Repetowicz Urodzona w Buczaczu zmarła w 1958 w Tarnowie Poślubiła Bolesława Szczęsnego Tokarskiego herbu" Sas" urodzonego 1884 w Buczaczu i zmarłego w 1953 w Ziębcu; Ich Dzieci To
-Janina (Joanna Wiesława Felicja Cisowska z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w 1912 w Buczaczu i zmarła 1992 w Tarnowie
-Zofia Zdzisława Zażyka z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w Buczaczu
-Irena Winnicka z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w Buczaczu
-Alina Iwańska z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w Buczaczu
Gdyby Pan(Pani) lub Państwo znali kogoś kto by miał powyższe nazwisko lub pochodził z tych Stron i Miał Jakąś wiedzę na temat Repetowiczów i Tokarskich To bardzo bym Prosił o Kontakt.
Z Poważaniem
Jan Roman Cisowski
Poszukuję wiedzy genealogicznej na temat Rodziny mojej prababci
Antonina Repetowicz Urodzona w Buczaczu zmarła w 1958 w Tarnowie Poślubiła Bolesława Szczęsnego Tokarskiego herbu" Sas" urodzonego 1884 w Buczaczu i zmarłego w 1953 w Ziębcu; Ich Dzieci To
-Janina (Joanna Wiesława Felicja Cisowska z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w 1912 w Buczaczu i zmarła 1992 w Tarnowie
-Zofia Zdzisława Zażyka z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w Buczaczu
-Irena Winnicka z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w Buczaczu
-Alina Iwańska z domu Tokarska herbu" Sas" urodzona w Buczaczu
Gdyby Pan(Pani) lub Państwo znali kogoś kto by miał powyższe nazwisko lub pochodził z tych Stron i Miał Jakąś wiedzę na temat Repetowiczów i Tokarskich To bardzo bym Prosił o Kontakt.
Z Poważaniem
Jan Roman Cisowski