Matuszewicz

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Matuszewicz_Wojciech

Sympatyk
Nowicjusz

Matuszewicz

Post autor: Matuszewicz_Wojciech »

Temat: "MATUSZEWICZ"

Witam,
Poszukuję osób o nazwisku MATUSZEWICZ.
Zależy mi na odnalezieniu rodziny Bronisława Matuszewicza, urodzonego 26 września 1898 roku w Turzno, USC Papowo Toruńskie. Bronisław zmarł w Lipnie w roku 1976.

Bronisław był synem Franciszka Matuszewicz i Katarzyny Matuszewicz z domu Malinowskiej.
Z przekazów rodzinnych wiem tylko iż miał podobno 2 braci i 2 siostry.
Jedna z sióstr, prawdopodobnie imię Joanna, zmarła w Niemczech, jako panna. Była niewidoma. Być może iż część rodziny przeniosła się w okolicy Barlinka.

Niestety nie wiem na pewno gdzie urodził się Franciszek i jego żona Katarzyna Malinowska. Odnalazłem akt urodzenia jakiegoś Franciszka Matuszewicza w Barcinie w 1877. Niestety nie wiem czy to jest mój poszukiwany Franciszek , ojciec Bronisława.

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.

Pozdrawiam,
Wojciech Matuszewicz
Awatar użytkownika
Dławichowski

Członek PTG
Ekspert
Kontakt:

MATUSZEWICZ

Post autor: Dławichowski »

Dzień dobry!
W parafii Turzno odszukałbym akty chrztów rodzeństwa Bronisława i akt ślubu rodziców Bronisława. Po akcie ślubu znałbym przedział czasowy urodzeń rodzeństwa Franciszka. Tropem rodzeństwa cofałbym się wstecz.
Krzycho z Koszalina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”