Historia to dla mnie niewiarygodna, a jakże miła. Parę dni temu, w dniu swych urodzin, wertując po raz kolejny w życiu zasoby internetu, trafiła mi się chyba prawdziwa "perełka". W galerii na stronie www.koniemloty.info znalazłem zdjęcie pewnego nagrobka http://www.koniemloty.info/foto/nagrobki/images/11.jpg
Nagrobek, jak nagrobek, nic nadzwyczajnego w nim by nie było, gdyby nie to, że z bardzo dużym prawdopodobieństwem jest to grób mego prapradziadka, Józefa Andrzejowskiego. Dane personalne, choć na zdjęciu ledwie czytelne, się zgadzają. Na to, że to o niego chodzi, wskazuje również miejsce pochówku. Prapradziadek zmarł w Sichowie, par. Koniemłoty w 1894 r. Wg ksiąg metrykalnych tej parafii, oprócz aktu jego zgonu, innych Andrzejowskich lub Andrzejewskich (pod takim zresztą nazwiskiem go zapisano) w latach 1875-1910 brak. Wygląda na to, że dostałem na urodziny prezent od samego prapradziadka.
Niestety, jak można zauważyć, jakość fotografii pozostawia wiele do życzenia. Stąd mój post i pytanie do forumowiczów. Czy jest tu może na forum ktoś z okolic, kto mógłby wykonać zdjęcie tego grobu w jakiejś przyzwoitej jakości?
Z administratorem strony, na której znalazłem zdjęcie, jak na razie nie udało mi się skontaktować. Jakby się jakaś "dobra duszyczka" będę bardzo zobowiązany.