Szkoła Podchorążych w Warszawie - absolwenci

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

vonglass

Sympatyk

Szkoła Podchorążych w Warszawie - absolwenci

Post autor: vonglass »

Hej,

Poszukuję list absolwentów Szkoły Podchorążych w Warszawie, z okresu poprzedzającego powstanie Listopadowe, z wydziału jazdy. Znalazłem już jaką-taką listę wydziału pieszego, ale potrzebna mi jazda którą kończył mój przodek.
Pozdrawiam!
Marcin W.
--
Szukam krewnych Leopolda Wągla (lub też Wągiela) ur. w 1896 r. w Suchej Beskidzkiej, syna Franciszka i Apolonii, wnuka Błażeja.
Pawel322

Sympatyk

Post autor: Pawel322 »

A mnie interesuje właśnie wydział pieszy Szkoły Podchorążych w Warszawie przed 1831. Spodziewam się odszukać na niej swojego przodka... Czy możesz podzielić się wiedzą, gdzie taką listę absolwentów mogę znaleźć ? Dzięki
vonglass

Sympatyk

Hej,

Wydaje mi się, że to było to:
http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/doccont ... 6&from=FBC
Pozdrawiam!
Marcin W.
--
Szukam krewnych Leopolda Wągla (lub też Wągiela) ur. w 1896 r. w Suchej Beskidzkiej, syna Franciszka i Apolonii, wnuka Błażeja.
Pawel322

Sympatyk

Post autor: Pawel322 »

Dzięki ! Jest tutaj spis wychowanków... Ja chyba muszę jednak szukać "spisu słuchaczy w 1830" bo mój przodek w momencie wybuchu powst. listopadowego był ciągle jeszcze w szkole...
vonglass

Sympatyk

Powodzenia! Ja niestety wciąż nic nie mam :(
Pozdrawiam!
Marcin W.
--
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”