Kowalski Jan, Potrzebuje pomocy :)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kingao

Sympatyk

Kowalski Jan, Potrzebuje pomocy :)

Post autor: kingao »

T:"Potrzebuje pomocy :)"

Witam potrzebuje informacji gdzie mam szukac otóż mój prapra dziadek urodził sie w Zalesiu powit grójec 23 maja 1878 r pisałam apw grodzisk i do ap radom i tam nie maja jego aktu a jest pochowany w warszawie na cmentarzu wolskim i tam przed smiercia mieszkal u swojego syna na woli ale w urzedzie stanu cywinego nie maja jego aktu zgonu zmarł 26 grudnia 1951 r a na cmentarzu nie maja zadnych dokumentów z tych lat dopiero maja od lat 60 i nie wiedza gdzie sa . A niestety jego nazwisko jest dosc popularne bo Jan Kowalskia żona józefa kowalska niestety nie mam jej nazwiska panienskiego.
Bardzo bym prosiła kogos o dalsze instrukcje gdzie mam szukac

Kinga
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Potrzebuje pomocy :)

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

adres syna masz? sprawdź czy nie ma meldunkowych w APW

dziwi brak aktu zgonu z 1951...

a przy okazji: czy my kiedyś Jana Kowalskiego z Zalesia z powiatu grójeckiego już nie szukaliśmy ?:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
ofski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: ofski »

znalezione w Skorowidzu Królestwa Polskiego T.2 z 1877 roku wszystkie Zalesia i inne miejscowości o zbliżonej nazwie oraz ich parafie (te z powiatu grójeckiego zaznaczyłem na czerwono)
zdjęcie 1
zdjęcie 2
zdjęcie 3
Krzysztof
kingao

Sympatyk

Tak juz był ten wątek ale niestety nic mi to nie pomogło .Mam adres syna ale watpie ze Jan był tam zameldowany bo mieszkał tam przez troche .A napewno mieszkał w chwili smierci na jelonkach bo nawet sie dzisiaj dowiedziałam ze umarł w domu na ul Karłowicza 5 Jelonki Warszawa . A gdzie moge jeszcze szukac jakiegos info na temat mojego przodka .A jeszcze jedno gdzie moge szukac aktów jak ktos mieszkał Marysin gmina Potworów
Z góry dziekuje
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

w 51 roku niezameldowany? hmm
syna miał , jego akt urodzenia? małżeństwa? żeby na panieńskie matki wyjść - czyli żony Jana
kingao

Sympatyk

z synem własnie mam problem bo mysle ze nie urodzil sie w warszawie i tez slubu tu nie brał bo jego żona była z Marysina .Ale chyba sie tez udam do usc wola i zapytam o akt zgonu jego
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

USC w Warszawie dowolny - bez rejonizacji
kingao

Sympatyk

a czy ktoś mi może powiedziec gdzie mam szukać odnosnie Marysina powiat Potworów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”