"Centr. Państw. Archiwum Historyczne Ukrainy we Lwowie&

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Joanna_Lewicka

Sympatyk
Nowicjusz

"Centr. Państw. Archiwum Historyczne Ukrainy we Lwowie&

Post autor: Joanna_Lewicka »

Witam,
czy ktoś ma dostęp do pozycji "Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy we Lwowie - przewodnik po zasobach archiwalnych" - opr. Anna Krochmal, Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych, Warszawa 2005? Nakład jest wyczerpany, więc książka rozeszła się po Polsce. Może ktoś ma lub natknął się na nią w jakiejś bibliotece?
Pozdrawiam-
Joanna
Mączka_Wiesław

Sympatyk

Post autor: Mączka_Wiesław »

Witaj!
Poszukiwana przez Ciebie pozycja znajduje się między innymi w AP Kraków na ulicy Siennej a także na ulicy Lubicz. Piszę między innymi bo na pewno dysponują nią także inne oddziały Archiwum Państwowego. Napisz o co chodzi na PW- może pomogę. Pozdrawiam. Wiesław.
Joanna_Lewicka

Sympatyk
Nowicjusz

Dzięki, Wiesławie - właśnie wysłałam na PW
Na wszelki wypadek podaję Ci swojego maila: joanna.m.lewicka@gazeta.pl
Joanna
Ostatnio zmieniony sob 10 lis 2012, 15:14 przez Joanna_Lewicka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aftanas_Jerzy

Sympatyk

Re: "Centr. Państw. Archiwum Historyczne Ukrainy we Lwo

Post autor: Aftanas_Jerzy »

JoannaL pisze:Witam,
czy ktoś ma dostęp do pozycji "Centralne Państwowe Archiwum Historyczne Ukrainy we Lwowie - przewodnik po zasobach archiwalnych" - opr. Anna Krochmal, Naczelna Dyrekcja Archiwów Państwowych, Warszawa 2005? Nakład jest wyczerpany, więc książka rozeszła się po Polsce. Może ktoś ma lub natknął się na nią w jakiejś bibliotece?
Pozdrawiam-
Joanna
To opracowanie może nie zawierać nowszych nabytków, dlatego proponuję zapytać o przedmiot zainteresowania drogą mailową lub telefoniczną kompetentnych i uczynnych pań w Archiwum (znają języki, w tym polski). Mają też egzemplarze tej pozycji (są współwydawcami). Dane kontaktowe podane w linku:
http://www.archives.gov.ua/Eng/Archives/ca04.php
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Joanna_Lewicka

Sympatyk
Nowicjusz

Re: "Centr. Państw. Archiwum Historyczne Ukrainy we Lwo

Dziękuję, Panie Jerzy.
Z dobrej rady i linku spróbuję skorzystać w poniedziałek (dzisiaj telefon był przełączony poza archiwum). Myślałam o osobistym przewertowaniu opracowania, a to dlatego, że na tym terenie szukam wielu osób i co najmniej kilku parafii, więc nie chcę spychać na kogoś całej roboty. Może jednak panie z Archiwum, skoro są uczynne, pomogą mi znaleźć rodzinę z najważniejszej dla mnie parafii, a potem powinno być łatwiej. :wink:
Pozdrawiam serdecznie -
Joanna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”