Nazwisko: Haberling
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=17562&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Mój 3x pradziadek nazywał się Fryderyk (Friedrich) Haberling (zm. 1878 r. w Warszawie), jego żoną była Klara d. Sadowska.
Mieli 3 dzieci: Aleksandra (zamieszkałego w Białymstoku), Karolinę (moja 2x prababcia) oraz Kazimierza.
Pozdrawiam serdecznie,
Alicja
Mieli 3 dzieci: Aleksandra (zamieszkałego w Białymstoku), Karolinę (moja 2x prababcia) oraz Kazimierza.
Pozdrawiam serdecznie,
Alicja
Pani Alicjo,
nie wiem czy ma Pani akt małżeństwa Fryderyka, który był dymisjonowanym żółnierzem. Na wszelki wypadek:
Fryderyk Heberlin i Klara Sadowska parafia MB Loretańskiej akt 53/1852
http://szukajwarchiwach.pl/72/163/0/-/2 ... SUuXXtGtjA
Pozdrawiam,
Dominik
nie wiem czy ma Pani akt małżeństwa Fryderyka, który był dymisjonowanym żółnierzem. Na wszelki wypadek:
Fryderyk Heberlin i Klara Sadowska parafia MB Loretańskiej akt 53/1852
http://szukajwarchiwach.pl/72/163/0/-/2 ... SUuXXtGtjA
Pozdrawiam,
Dominik
Tak, ten akt jest mi znany.
Również akt zgonu Fryderyka i akta urodzenia ich dzieci (wszystko parafie warszawskie).
Niemniej jednak bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Alicja
Również akt zgonu Fryderyka i akta urodzenia ich dzieci (wszystko parafie warszawskie).
Niemniej jednak bardzo dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam serdecznie,
Alicja
- t.dzwonkowski

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Sz. Pani
W bazie mojej rodziny występuje Lucyna Haberling,ur. 6 stycznia 1895 r. w Białymstoku, zamężna primo voto za Beninim, adwokatem w Białystoku, a następnie za płk. Zygmuntem Dzwonkowskim, członek OW "Wilki", aresztowana w podróży do Lublina w kwietniu 1942 r. i wywieziona do Kl Ravensbrück. Zmarła w Kanadzie. Jeżeli Pani jest zainteresowana dalszymi szczegółami z jej życia proszę na pw.
Pozdrawiam Tadeusz Dzwonkowski
W bazie mojej rodziny występuje Lucyna Haberling,ur. 6 stycznia 1895 r. w Białymstoku, zamężna primo voto za Beninim, adwokatem w Białystoku, a następnie za płk. Zygmuntem Dzwonkowskim, członek OW "Wilki", aresztowana w podróży do Lublina w kwietniu 1942 r. i wywieziona do Kl Ravensbrück. Zmarła w Kanadzie. Jeżeli Pani jest zainteresowana dalszymi szczegółami z jej życia proszę na pw.
Pozdrawiam Tadeusz Dzwonkowski