Digitalizacja AP_Łowicz
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Ćwikliński_Leszek

- Kontakt:
Digitalizacja AP_Łowicz
Dzisiaj rozpoczęliśmy z Elizą i Krzyśkiem fotografowanie w Archiwum Państwowym w Łowiczu.
Fotografowane są zasoby Parafii:
Nieborów
Bolimów
Złaków Kościelny
Chruślin
Jutro kontynuujemy akcję fotografowania.
Atmosfera w archiwum jest bardzo przychylna naszym poczynaniom.
http://s6.genealodzy.pl/pliki/asc/lowicz_11.jpg
Zapraszamy indeksujących do zgłaszania się po materiały do Elizy.
pozdrowienia
Leszek
Fotografowane są zasoby Parafii:
Nieborów
Bolimów
Złaków Kościelny
Chruślin
Jutro kontynuujemy akcję fotografowania.
Atmosfera w archiwum jest bardzo przychylna naszym poczynaniom.
http://s6.genealodzy.pl/pliki/asc/lowicz_11.jpg
Zapraszamy indeksujących do zgłaszania się po materiały do Elizy.
pozdrowienia
Leszek
Ostatnio zmieniony śr 28 lis 2012, 01:22 przez Ćwikliński_Leszek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Marcin_Piotr_Zając

Jeśli ktoś nie potrzebuje koniecznie szukać czegokolwiek w AP Konin, to niech nie jedzie - atmosfera bardzo napięta przez dyrektora (moim zdaniem tacy ludzie nie powinni mieć kontaktu ze społeczeństwem...). Robi wielkie problemy z takich prozaicznych rzeczy, jak rozmowy półszeptem w pracowni (zwykła pomoc międzyludzka), ale dla niego to już wielkie naruszanie regulaminu...pawko223 pisze: W Koninie za sprawdzenie dwóch roczników wołają po 90 złPaweł
Dziwny człowiek
Pozdrawiam, Marcin!
szukam informacji o rodzinach: Korycińscy i Horędowiczowie (również oboczności tego nazwiska).
-
vonklinkoff

- WaldemarChorążewicz

Digitalizacja AP_Łowicz
Witam.
Proszę sprawdzić stan ksiag w archiwum
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... v8jXU0lMlQ
klikasz,, bazę danych" i następnie wpisujesz nazwę miejscowości.
Pozdrawiam
Waldemar
Proszę sprawdzić stan ksiag w archiwum
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... v8jXU0lMlQ
klikasz,, bazę danych" i następnie wpisujesz nazwę miejscowości.
Pozdrawiam
Waldemar
Digitalizacja AP_Łowicz
Witam,
Ja już od dawna zgłaszałem chęć i zainteresowanie tymi parafiami (co prawda Marcie - ale myślę, że przekazała Elizie). Marta na razie wrzuciła mi do obróbki lata 1877-1885 z Nieborowa - w formacie metryk i myślę, że max tydzień dwa będzie gotowe. (prawie 3 tyś rekordów... ;(.
Piszę się na Łowicz - Kolegiata i Nieborów. Jak widziałem, część zdjęć (Łowicz, Bednary, Bolimów) czeka od paru dni w poczekalni. Na pewno będę sukcesywnie obrabiał ten materiał, jak tylko będę kończył kolejne partie informacji.
A jest jakaś szansa na przekonanie Kościelne AD Łowicz na publikacje (szczególnie roczniki łacińskie)? Czy dalej jest utrzymane stanowisko, że archiwum musi coś z tego mieć i nie bo nie? Może warto spróbować chociaż z 1-2 parafiami...
Ja już od dawna zgłaszałem chęć i zainteresowanie tymi parafiami (co prawda Marcie - ale myślę, że przekazała Elizie). Marta na razie wrzuciła mi do obróbki lata 1877-1885 z Nieborowa - w formacie metryk i myślę, że max tydzień dwa będzie gotowe. (prawie 3 tyś rekordów... ;(.
Piszę się na Łowicz - Kolegiata i Nieborów. Jak widziałem, część zdjęć (Łowicz, Bednary, Bolimów) czeka od paru dni w poczekalni. Na pewno będę sukcesywnie obrabiał ten materiał, jak tylko będę kończył kolejne partie informacji.
A jest jakaś szansa na przekonanie Kościelne AD Łowicz na publikacje (szczególnie roczniki łacińskie)? Czy dalej jest utrzymane stanowisko, że archiwum musi coś z tego mieć i nie bo nie? Może warto spróbować chociaż z 1-2 parafiami...
===========
Arek
Arek
Digitalizacja AP_Łowicz
Arek
bardzo mnie cieszy fakt,że jesteś zainteresowany indeksacją.
Dzisiaj skończyłam fotografować Nieborów, z Bolimowa jest mało ksiąg skończyliśmy też Chruślin i Złaków Kościelny oraz Oszkowice jak tylko Leszek wróci do domu z sesji fotograficznych obrobi materiał.Natomiast jeśli chodzi o AD Łowicz to to nie jest dobrze może z czasem coś się zmieni ale nie chcę robić żadnych nadziei.
bardzo mnie cieszy fakt,że jesteś zainteresowany indeksacją.
Dzisiaj skończyłam fotografować Nieborów, z Bolimowa jest mało ksiąg skończyliśmy też Chruślin i Złaków Kościelny oraz Oszkowice jak tylko Leszek wróci do domu z sesji fotograficznych obrobi materiał.Natomiast jeśli chodzi o AD Łowicz to to nie jest dobrze może z czasem coś się zmieni ale nie chcę robić żadnych nadziei.
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
-
Magdalena_Dąbrowska

Re: Digitalizacja AP_Łowicz
Z tego co się zoreintowałam z rozmów z proboszczem prafii podlegającej pod AD w Łowiczu archiwum nie mam miejsca i środków więc większość metryk jest poprostu na p[arafiach i czeka na lepsze czasy... w związku z tym chyba bede musiała jakoś znaleść czas i mozliwości i wybrac się do Rzeczycy bo inaczej nic nie znajdę.alus pisze:Witam,
Magda
Elizo,
chętnie wezmę Bolimów, jak skończę roczniki 1900-1907 tej parafii.
Maja
chętnie wezmę Bolimów, jak skończę roczniki 1900-1907 tej parafii.
Maja
Maja
Z Bolimowa będą lata 1908-1911 ale z AP Łódź będą do indeksacji skany z lat 1836-1865 więc Bolimów byłby komplet-)
Z Bolimowa będą lata 1908-1911 ale z AP Łódź będą do indeksacji skany z lat 1836-1865 więc Bolimów byłby komplet-)
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
- Czyżewski_Bartłomiej

Elizo,
W AP Łowicz leży sobie również bolimowska księga małżeństw z 1803 r., szkoda byłoby o niej zapomnieć i pominąć przy fotografowaniu...
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... =Bolim%F3w
W AP Łowicz leży sobie również bolimowska księga małżeństw z 1803 r., szkoda byłoby o niej zapomnieć i pominąć przy fotografowaniu...
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... =Bolim%F3w
Bartek
Nie została ta sygnatura pominięta-)
ale będzie lekkie zdziwienie jak pojawi się w bazie-)
Nie została ta sygnatura pominięta-)
ale będzie lekkie zdziwienie jak pojawi się w bazie-)
pozdrawiam serdecznie
Eliza
Eliza
Witam,
Co prawda nikt nie zgłaszał takiej potrzeby ale jeśli by takowa zaistniała to zgłaszam się jako chętny do dygitalizacji w AP Łowicz. Mam blisko. Mogę pomóc
Jestem również zainteresowany materiałami do indeksacji z par. Bednary z tegoż archiwum. Z tym jednak nie ma pośpiechu bo na razie mam co robić z materiałem z AP Łódź.
Pozdrawiam
Marek
Co prawda nikt nie zgłaszał takiej potrzeby ale jeśli by takowa zaistniała to zgłaszam się jako chętny do dygitalizacji w AP Łowicz. Mam blisko. Mogę pomóc
Jestem również zainteresowany materiałami do indeksacji z par. Bednary z tegoż archiwum. Z tym jednak nie ma pośpiechu bo na razie mam co robić z materiałem z AP Łódź.
Pozdrawiam
Marek