Gdzie znaleźć informacje o właścicielach wsi Groty, Chrzanów

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
kcocyk

Sympatyk
Nowicjusz

Gdzie znaleźć informacje o właścicielach wsi Groty, Chrzanów

Post autor: kcocyk »

Witam, chciałabym dowiedzieć się gdzie szukać informacji o ludziach, którzy żyli w danej wsi. W odnalezionych aktach moich przodków mam podane że byli właścicielami wsi Groty, Chrzanów i Mory obecne Bemowo. Dzieci posiadały trzy imiona, jednak na wielu stronach w internecie podawane są tylko ogólnie nazwiska Chrzanowski, Pruski, Puchalski... Zakładam że nie byli przeciętnymi mieszkańcami.
Może ma ktoś jakiś pomysł, gdzie dowiedzieć się czegoś bliżej o tych ludziach. Z góry dziękuję ;)
Pawłowska_Ledke_Elżbieta

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 3 times

Post autor: Pawłowska_Ledke_Elżbieta »

Poszukuję akt śl. z Mazowsza:
Jan Krajewski i Wiktoria Skalińska przed 1813, Roman Morawski/Murawski i Salomea p.1804, z Podkarpacia, Galicji: Paweł Pawłowski i Marianna p. 1813, rodzice Aleksandra ur. 1813 Sieniawa
DorotaK

Sympatyk
Mistrz

Post autor: DorotaK »

Witam,
A patrzyłaś w indeksach parafii Babice - występują tam wszystkie wymienione przez Ciebie nazwiska i miejscowości.

Podrawiam
Dorota
Awatar użytkownika
kcocyk

Sympatyk
Nowicjusz

Dorotko, oczywiście, ale chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej, bo z aktów sporo wynika ale jednak jednocześnie zbyt mało ;)
Awatar użytkownika
kcocyk

Sympatyk
Nowicjusz

Dziękuję Elżbieto, wszystkie te strony już przestudiowałam, myślałam o jakiś kronikach czy zapiskach w księgach w archiwum, sama juz nie wiem gdzie mogłabym szukać ;)
MirosławaP

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MirosławaP »

Witaj, radze Ci zadzwonic do gminy Babice. wiem, że oni wydaja tam jakąs gazetkę gminną ( niestety nie zapisałam jej tytułu) , ale chyba redaktor z tej gazetki interesuje się historią gminy Babice. Może mają tez jakieś publikacje - powodzenia Mirosława
Ostatnio zmieniony pt 07 gru 2012, 13:28 przez MirosławaP, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kcocyk

Sympatyk
Nowicjusz

Jutro postaram się skontaktować, dziękuję ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”