Na szkle zapisane

Pomoc w odczytaniu starych fotografii.. Galerie zdjęć; Jak zrobić zdjęcie dokumentów: Księgi metrykalne, mikrofilmy ; Poradnik.., sprzęt fotograficzny...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
tomczyk

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Na szkle zapisane

Post autor: tomczyk »

Zapraszam na piękny pokaz przygotowany przez
Grzegorza Boreckiego.
To będzie wędrówka do osób uwiecznionych w Kłobucku:

http://www.youtube.com/watch?v=UXJzxSSZ3-4

pozdrawiam

Jacek Tomczyk
Joanna_Lewicka

Sympatyk
Nowicjusz

Na szkle zapisane

Post autor: Joanna_Lewicka »

Gratuluję ciekawego znaleziska i świetnego pokazu! Czy wiadomo, jaka to rodzina i jakie lata? Moja najważniejsza gałąź rodzinna związana była z Kłobuckiem w okresie 1888 - 1914. Pradziadek był tam lekarzem - społecznikiem, który leczył mieszkańców Kłobucka i okolicznych wsi, w tym niezamożnych - bezinteresownie. Jego własna rodzina żyła w tym czasie bardzo skromnie. Pradziadek (Teofil Władysław Brzozowski) został pochowany w Kłobucku w roku 1914 i podobno jeszcze długo o nim pamiętano. Może u kogoś zachowały się jakieś zdjęcia, wspominki, cokolwiek? Pamiątki rodzinne mojego dziadka spaliły się w powstaniu warszawskim, a nieliczne zachowane zdjęcia ocalały jedynie u dalszej rodziny...
Pozdrawiam autora pokazu i wszystkich kłobucczan-
Joanna :k:
Magdalena_Dąbrowska

Sympatyk
Nowicjusz

Na szkle zapisane

Post autor: Magdalena_Dąbrowska »

Piękna prezentacja...
Awatar użytkownika
Virg@

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 3 times

Na szkle zapisane

Post autor: Virg@ »

Naprawdę niezwykły to dokument, w treści i formie. Obejrzałam go z ogromną przyjemnością.
Urzeka wrażliwość i artystyczna dusza Autora tego Portretu Rodzinnego Kłobucczan.
A skoro materiałem wyjściowym było kilka pudełek szklanych negatywów z fotografiami dawnych mieszkańców Kłobucka, to wyrazy szczerego podziwu dla Grzegorza Boreckiego za ogrom pracy i ukłony za włożone w to przedsięwzięcie serce.

Łączę serdeczne pozdrowienia –
Lidia
LenkaW

Sympatyk

Na szkle zapisane

Post autor: LenkaW »

Wzruszających kilkanaście minut, dziękuję
Helena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fotografie, Galerie zdjęć, Jak fotografować dokumenty”