Zapraszam na piękny pokaz przygotowany przez
Grzegorza Boreckiego.
To będzie wędrówka do osób uwiecznionych w Kłobucku:
http://www.youtube.com/watch?v=UXJzxSSZ3-4
pozdrawiam
Jacek Tomczyk
Na szkle zapisane
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Joanna_Lewicka

Na szkle zapisane
Gratuluję ciekawego znaleziska i świetnego pokazu! Czy wiadomo, jaka to rodzina i jakie lata? Moja najważniejsza gałąź rodzinna związana była z Kłobuckiem w okresie 1888 - 1914. Pradziadek był tam lekarzem - społecznikiem, który leczył mieszkańców Kłobucka i okolicznych wsi, w tym niezamożnych - bezinteresownie. Jego własna rodzina żyła w tym czasie bardzo skromnie. Pradziadek (Teofil Władysław Brzozowski) został pochowany w Kłobucku w roku 1914 i podobno jeszcze długo o nim pamiętano. Może u kogoś zachowały się jakieś zdjęcia, wspominki, cokolwiek? Pamiątki rodzinne mojego dziadka spaliły się w powstaniu warszawskim, a nieliczne zachowane zdjęcia ocalały jedynie u dalszej rodziny...
Pozdrawiam autora pokazu i wszystkich kłobucczan-
Joanna
Pozdrawiam autora pokazu i wszystkich kłobucczan-
Joanna
-
Magdalena_Dąbrowska

Na szkle zapisane
Naprawdę niezwykły to dokument, w treści i formie. Obejrzałam go z ogromną przyjemnością.
Urzeka wrażliwość i artystyczna dusza Autora tego Portretu Rodzinnego Kłobucczan.
A skoro materiałem wyjściowym było kilka pudełek szklanych negatywów z fotografiami dawnych mieszkańców Kłobucka, to wyrazy szczerego podziwu dla Grzegorza Boreckiego za ogrom pracy i ukłony za włożone w to przedsięwzięcie serce.
Łączę serdeczne pozdrowienia –
Lidia
Urzeka wrażliwość i artystyczna dusza Autora tego Portretu Rodzinnego Kłobucczan.
A skoro materiałem wyjściowym było kilka pudełek szklanych negatywów z fotografiami dawnych mieszkańców Kłobucka, to wyrazy szczerego podziwu dla Grzegorza Boreckiego za ogrom pracy i ukłony za włożone w to przedsięwzięcie serce.
Łączę serdeczne pozdrowienia –
Lidia