Skrobisz Michał i Józefa, potomkowie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

MarMat

Sympatyk
Nowicjusz

Skrobisz Michał i Józefa, potomkowie

Post autor: MarMat »

T:"Potomkowie Józefy i Michała Skrobiszów"

Witam
Poszukuję informacji o rodzinie Józefy i Michała Skrobiszów.
Mam bardzo nie wiele informacji na temat ich rodziny. Wiem tylko, że mieli prawdopodobnie 5 dzieci: 2 córki ( jedna była panną Julia lub Julianna, a druga prawdopodobnie po mężu Jankowska?) oraz 3 synów ( Jana, żona Adamina; Stanisława - miał 4 dzieci oraz nieznanego z imienia).
Liczę na jakąkolwiek pomoc.
joanna_skrobisz

Michal Skrobisz

Post autor: joanna_skrobisz »

Witam,

moj pradziadek Ludwik Skrobisz mial brata Michala Skrobisza. Pochodzili z Grodziska kolo Radoszyc., Konskie. Ich rodzice to Franciszek Skrobisz i Marianna z domu najprawdopodobniej Świercz, ur. w 1845. Mieli 3 synow: mojego pradziadka Ludwika, Michala i Jozefa oraz corki Jadwige, Antonine.
Corka Michala Skrobisza - ciotka Julka- tak nazywana przez wszystkich, mieszkala przez jakis czas w Anglii. Byla panna. Wysylala swojemu kuzynowi, a mojemu ciezko choremu dziadkowi zastrzyki, lekarstwa. pozniej wrocila do Polski.
Pozdrawiam
J.Cz.
MarMat

Sympatyk
Nowicjusz

Michal Skrobisz

Post autor: MarMat »

Tak, tak to ta sama gałąź! Moja babcia ma nawet zdjęcie ciotki Julki. Bardzo proszę odezwać się na email matusiakmarcin@vp.pl
Pozdrawiam
Marcin Matusiak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”