Nazwisko: Lewandowska
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2664&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Witam serdecznie!
Moi dziadkowie Andrzej i Feliksa Lewandowscy mieli
córkę Franciszkę *1912.
Pochodzili z Kujaw,Izbica Kujawska, Piotrków
Kujawski, Goczki, bliżej nie określona
miejscowość. Poszukuję od niedawna, więc nie mam
wielu informacji. Pozdrawiam Adam Gruszczyński
Moi dziadkowie Andrzej i Feliksa Lewandowscy mieli
córkę Franciszkę *1912.
Pochodzili z Kujaw,Izbica Kujawska, Piotrków
Kujawski, Goczki, bliżej nie określona
miejscowość. Poszukuję od niedawna, więc nie mam
wielu informacji. Pozdrawiam Adam Gruszczyński
-
Wladyslaw_Moskal

witam serdecznie:)
nie posiadam zbyt wielu informacji,ale...
matka mojej prababci : Bronisława Lewandowska (miała dwie siostry: Anastazję i Joannę),urodzona w Galczyczkach. wyszła bardzo młodo za wdowca Antoniego (?) Nowodworskiego. Moja prababcia urodziła się w Augustynowie koło Izbicy (woj.włocławskie).
pozdrawiam
Bronisława Lewandowska była córką Antoniny (z domu Kubickiej) i Józefa, o którym wiem,że w latach 1880-1936 jeździł do Ameryki (wraz z synem Teodorem,który tam pozostał).
nie posiadam zbyt wielu informacji,ale...
matka mojej prababci : Bronisława Lewandowska (miała dwie siostry: Anastazję i Joannę),urodzona w Galczyczkach. wyszła bardzo młodo za wdowca Antoniego (?) Nowodworskiego. Moja prababcia urodziła się w Augustynowie koło Izbicy (woj.włocławskie).
pozdrawiam
Bronisława Lewandowska była córką Antoniny (z domu Kubickiej) i Józefa, o którym wiem,że w latach 1880-1936 jeździł do Ameryki (wraz z synem Teodorem,który tam pozostał).
Ostatnio zmieniony wt 13 sty 2009, 21:41 przez gre-ula, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Moja rodzina ze strony mamy nosiła nazwisko Lewandowscy. Niestety nie wiem wiele, ponieważ nie zajmowałem się jeszcze tą rodziną. Ale mój dziadek Józef Lewandowski pochodził z miejscowości Drobin. Miał brata Antoniego oraz 2 siostry. Jego ojciec, albo dziadek, niestety nie pamiętam wyjechał do USA i za zarobione pieniądze zakupił pole w miejscowości Warszewka koło Drobina. Dziadek ożenił się z Marianną Mielczarek pochodzącą z miejscowości Cieszewo koło Drobina.
pozdrawiam
Jacek Godos
Jacek Godos
-
Wladyslaw_Moskal

jako 3570,
jest wiadomosc dla Ciebie w watku;
.. jak poszukiwać rodziny ze Stanów Zjednoczonych????
Wladyslaw
jest wiadomosc dla Ciebie w watku;
.. jak poszukiwać rodziny ze Stanów Zjednoczonych????
Wladyslaw
-
Tomasz_Swierzb

Witam;)
Mój prapradziadek Michał Lewandowski urodził się w Kłodawie około 1870roku, jego żona a moja praprababcia to Ewa Wypych mieli liczne potomstwo w tym moja prababcię Mariannę urodzoną w 1906 roku w Kłodawie...
Mój prapradziadek Michał Lewandowski urodził się w Kłodawie około 1870roku, jego żona a moja praprababcia to Ewa Wypych mieli liczne potomstwo w tym moja prababcię Mariannę urodzoną w 1906 roku w Kłodawie...
-
Mariusz_F.

Witam
Nazwisko Lewandowski przewija się w moim drzewie kilkakrotnie. Najwcześniejszą wzmiankę znajduję w miejscowości Szczuka woj. Kujawsko-Pomorskie, rodzi się tam mój prapradziadek Józef Lewandowski zm. w 1918r. w parafii Wrocki okolice Broodnicy. Żeni się z Weroniką Biedrzyńską (ur. około 1851r.) zm. w 1918r. we Wrockach. Mają dwie córki Joannę i Józefę (1891 Mszano, zm. 1941 Saksonia-ofiara egzekucji w ramach akcji T4).
Innym przypadkiem jest moja 3xprababcia Elżbieta Majewska zd. Lewandowska, małżonka Jana Majewskiego. Prawdopodobnie zmarli w Wąbrzeźnie.
Pozdrawiam
Tomasz
Nazwisko Lewandowski przewija się w moim drzewie kilkakrotnie. Najwcześniejszą wzmiankę znajduję w miejscowości Szczuka woj. Kujawsko-Pomorskie, rodzi się tam mój prapradziadek Józef Lewandowski zm. w 1918r. w parafii Wrocki okolice Broodnicy. Żeni się z Weroniką Biedrzyńską (ur. około 1851r.) zm. w 1918r. we Wrockach. Mają dwie córki Joannę i Józefę (1891 Mszano, zm. 1941 Saksonia-ofiara egzekucji w ramach akcji T4).
Innym przypadkiem jest moja 3xprababcia Elżbieta Majewska zd. Lewandowska, małżonka Jana Majewskiego. Prawdopodobnie zmarli w Wąbrzeźnie.
Pozdrawiam
Tomasz
-
Katarzyna26

Witam, Lewandowscy z Byków koło Piotrkowa Trybunalskiego pojawiają się w moim drzewie. Najstarszy ze znalezionych przeze mnie - Kazimierz Lewandowski miał syna Wincentego, a ten z kolei (z małżeństwa z Katarzyną Jedynak) córkę Petronelę. Petronela wyszła za mąż za Macieja Słodkowicza. To moi 4 x pradziadkowie. Chętnie dowiem się czegoś więcej o Lewandowskich, Słodkowiczach i nie tylko.
Pozdrawiam.
Katarzyna
Pozdrawiam.
Katarzyna