Rakowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Kat63

Rakowski

Post autor: Kat63 »

Witam,

Poszukuję informacji o mojej prababci i jej przodkach:

Marianna Augustyna Rakowska ur. Chełmno 1864-1951 zm. Chełmno
jej rodzice Antoni Rakowski i Franciszka Marcinkowska

Pozdrawiam

Katarzyna
Węgrzyn_Ania

Sympatyk

Rakowski

Post autor: Węgrzyn_Ania »

Niestety, w ten sposób nie uzyska się informacji. Można tutaj uzyskać pomoc np. tłumaczenie metryk, wejście na niedostępne strony, ale resztę mrówczej pracy trzeba niestety wykonać samemu. Wyniki nie zawsze i nie od razu są zadowalające, ale nie trzeba się zniechęcać. Wszystkie odkrycia przynoszą duzo satysfakcji.
Odezwałam się bo mam w rodzinie Rakowskich, teraz są z Warszawy, ale czy od zawsze, tego nie wiem. Wacław Rakowski syn Kazimierza.
Pozdrawiam Ania

Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Rakowski

Post autor: jakozak »

Kiedy byli ci Twoi Rakowscy w Warszawie, Aniu?
Ja też mam w rodzinie Rakowskich. Z Rakowa. Z Ziemi Sandomierskiej i z Mazowsza.
Lata 1800-1835.
Maciej, jego żona Tekla i córka Wiktoria.
Ostatnio zmieniony pt 12 kwie 2013, 15:17 przez jakozak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Antosiewicz_Anna

Sympatyk

Re: Rakowski

Post autor: Antosiewicz_Anna »

Kat63 pisze:Witam,

Poszukuję informacji o mojej prababci i jej przodkach:

Marianna Augustyna Rakowska ur. Chełmno 1864-1951 zm. Chełmno
jej rodzice Antoni Rakowski i Franciszka Marcinkowska

Pozdrawiam

Katarzyna
Moi Rakowscy też pochodzą z Chełmna własciwie to moja prarbabcia, Teresa Hedwiga, na panieńskie miała Rakowska, wysła za mąż za Franciszka Kuhn, a po jego śmierci, zostarła żoną Antoniego Wardackiego. Pozdrawiam
Węgrzyn_Ania

Sympatyk

Post autor: Węgrzyn_Ania »

Sprawdziłam co mam na temat Rakowskich. Kazimierz Marian Rakowski ur.w Wyszkowie 1912 r. syn Władysława i Marianny Strandziewicz ożenił się z Sabiną Chawłowską w Wyszkowie w 1935 r. miał dwoje dzieci Wiesławę i Wacława, które urodziły się w Warszawie. Innych informacji nie posiadam, może ktoś znajdzie jakieś wspólne elementy.
Pozdrawiam Ania

Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Awatar użytkownika
jakozak

Sympatyk
Adept

Post autor: jakozak »

Dziękuję, Aniu. Nie, nie mam i to raczej nie moje
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”