Witam,
Poszukuję informacji o mojej prababci i jej przodkach:
Marianna Augustyna Rakowska ur. Chełmno 1864-1951 zm. Chełmno
jej rodzice Antoni Rakowski i Franciszka Marcinkowska
Pozdrawiam
Katarzyna
Rakowski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Węgrzyn_Ania

Rakowski
Niestety, w ten sposób nie uzyska się informacji. Można tutaj uzyskać pomoc np. tłumaczenie metryk, wejście na niedostępne strony, ale resztę mrówczej pracy trzeba niestety wykonać samemu. Wyniki nie zawsze i nie od razu są zadowalające, ale nie trzeba się zniechęcać. Wszystkie odkrycia przynoszą duzo satysfakcji.
Odezwałam się bo mam w rodzinie Rakowskich, teraz są z Warszawy, ale czy od zawsze, tego nie wiem. Wacław Rakowski syn Kazimierza.
Odezwałam się bo mam w rodzinie Rakowskich, teraz są z Warszawy, ale czy od zawsze, tego nie wiem. Wacław Rakowski syn Kazimierza.
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Rakowski
Kiedy byli ci Twoi Rakowscy w Warszawie, Aniu?
Ja też mam w rodzinie Rakowskich. Z Rakowa. Z Ziemi Sandomierskiej i z Mazowsza.
Lata 1800-1835.
Maciej, jego żona Tekla i córka Wiktoria.
Ja też mam w rodzinie Rakowskich. Z Rakowa. Z Ziemi Sandomierskiej i z Mazowsza.
Lata 1800-1835.
Maciej, jego żona Tekla i córka Wiktoria.
Ostatnio zmieniony pt 12 kwie 2013, 15:17 przez jakozak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
-
Antosiewicz_Anna

Re: Rakowski
Moi Rakowscy też pochodzą z Chełmna własciwie to moja prarbabcia, Teresa Hedwiga, na panieńskie miała Rakowska, wysła za mąż za Franciszka Kuhn, a po jego śmierci, zostarła żoną Antoniego Wardackiego. PozdrawiamKat63 pisze:Witam,
Poszukuję informacji o mojej prababci i jej przodkach:
Marianna Augustyna Rakowska ur. Chełmno 1864-1951 zm. Chełmno
jej rodzice Antoni Rakowski i Franciszka Marcinkowska
Pozdrawiam
Katarzyna
-
Węgrzyn_Ania

Sprawdziłam co mam na temat Rakowskich. Kazimierz Marian Rakowski ur.w Wyszkowie 1912 r. syn Władysława i Marianny Strandziewicz ożenił się z Sabiną Chawłowską w Wyszkowie w 1935 r. miał dwoje dzieci Wiesławę i Wacława, które urodziły się w Warszawie. Innych informacji nie posiadam, może ktoś znajdzie jakieś wspólne elementy.
Pozdrawiam Ania
Dziękuję, Aniu. Nie, nie mam i to raczej nie moje
Pozdrowienia. Jola Kozak