Boratyn, Bielec - Poszukuję nazwisk

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Krzysztof_Gruszka

Sympatyk
Mistrz

Boratyn, Bielec - Poszukuję nazwisk

Post autor: Krzysztof_Gruszka »

T:"Poszukuję nazwiska Boratyn ,Bielec"

Poszukuję nazwiska Boratyn ,Bielec,Warchoł,Raga- Łopuszka Mała ,Łopuszka Wielka, Pantalowice, Siedleczka. Tworzę drzewo genealogiczne rodziny,zapraszam do współpracy
asasel

Poszukuję nazwiska Boratyn ,Bielec

Post autor: asasel »

Witam,
Krzysztofie Bielec to bardzo popularne nazwisko w tych okolicach :wink:
w moim drzewie mam Małgorzatę Piejko zd. Bielec pochodzącą z Huciska Jawornickiego oraz Ewę Raba, ur. w 1888 r. w Łopuszce, córkę Józefa i Justyny
Pozdrawiam,
Ania
Krzysztof_Gruszka

Sympatyk
Mistrz

Poszukuję nazwiska Boratyn ,Bielec

Post autor: Krzysztof_Gruszka »

Witam serdecznie,nareszcie jakiś ślad,od paru lat nic aż tu nagle,najważniejsze nie tracić nadziei.Aniu,poszukuję śladów mojej rodziny ze strony matki,która nosiła nazwisko Bielec i pochodzi z rejonu Łopuszki Małej i Wielkiej,oraz Pantalowic i Sieteszy.Poszukuję miejscowości urodzenia mojego dziadka Wojciecha Bielec syna Józefa i Marii Piejko dziadek urodził się prawdopodobnie w latach 1890-1898 bo jego żona Petronela Boratyn urodziła się w 1896r. w Łopuszce Małej i w latach 1926-1928 zawarli zw.małż.niestety też nie wiem gdzie, gdyż ich pierwsze dziecko syn Michał urodził się we wrześniu 1928 w Rzemieniu k/Mielca i następne dzieci rodziły się w innych miejscowościach koło Mielca ,gdyż oni przenosili się w poszukiwaniu pracy od dworu do dworu.Wiem że dziadek musiał się wywodzić z tamtych stron ale niestety nie udało mi się go namierzyć,a sprawdziłem księgi urodzeń znajdujące się w USC Kańczuga i odnalazłem rodzinę babci a dziadka niestety nie ,jeśli mogłabyś mi cokolwiek pomóc będę wdzięczny.Zpoważaniem Krzysztof
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”