Witam!
Otóż bardzo byłbym wdzięczny jeśli ktoś z Państwa mógłby mi coś powiedzieć na temat Parafii Łubno. Otóż wiem, iż taka istnieje i dawniej przynależała do Dekenatu Pruchnickiego, Metropolia Lwowska. Pragnę dowiedzieć się czegoś więcej na temat tej parafii.
Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.
Parafia Łubno
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
parafia
Niewiem czy o to Łubno ci chodzi ale w swoich poszukiwaniach bylem w parafi Łubno położonej nieopodal Jedlicza na podkarpaciu
Pełna nazwa tej wioski to Łubno Opace , czasem mowia Łubno Szlacheckie lub poprostu Łubno
Niewiem jaka wioska z tej parafi sie interesujesz - ja szukalem danych z wioski Piotrówka
Parafia Łubno powstala po II wosjnie swiatowej - wczesniej miejscowosci (przynajmniej niektore) nalezaly do parafi Łubieńko polozonej bardziej na zachod od Łubna
W sprawie kontaktu tel. z proboszczem w Łubnie prosze pisac na priv
Pozdrawiam JAnusz
Pełna nazwa tej wioski to Łubno Opace , czasem mowia Łubno Szlacheckie lub poprostu Łubno
Niewiem jaka wioska z tej parafi sie interesujesz - ja szukalem danych z wioski Piotrówka
Parafia Łubno powstala po II wosjnie swiatowej - wczesniej miejscowosci (przynajmniej niektore) nalezaly do parafi Łubieńko polozonej bardziej na zachod od Łubna
W sprawie kontaktu tel. z proboszczem w Łubnie prosze pisac na priv
Pozdrawiam JAnusz