Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję Nazwiska „Moje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin
W związku z trwającymi pracami nad opracowaniem historii małej miejscowości Ociesęki w woj. świętokrzyskim chcielibyśmy dotrzeć do osób mających wiedzę jak potoczyły się losy ostatnich właścicieli dworskich czyli rodu Kmita.
Za każde informacje będę niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam !
Jola Cz.
Chwilowo utknęłam w poszukiwaniu Fortuńskich z parafii Kargów ......
Witam Jolu, ja jak pisałem do AP Radom w sprawie Makoszyna i moich pradziadków Jadwigi i syna ( Jana ) Bonawentury Sawickich to dawał mi namiary nauczyciel z Bielin Andrzej D. Pisałem wtedy numer tych papierów ( sygnatury ) z akt notarialnych ( nawet pomyliłem, ale i tak znaleźli ) i to był Klucz Cisowski. Może trzeba się do Andrzeja z tym zwrócić, on człowiek tz. dobra dusza, pomagał i mnie i opisuje tamte tereny, ich historie. Nie wiem czy to nie za późno o pół roku ; pozdrawiam - Julian
Witam, dotarłam do aktu ślubu mojej praprababci Michaliny Czapiewskiej 23 lata (rodzice Walenty i Marianna z domu Domeracka) wyszła za mąż w 1868 roku za Stanisława Zygmunta Słowikowskiego z miasta Łagów. W tym akcie jest informacja, że rodzice już nie żyli, a ona przybywała na dworze od 3 lat. Czy moge również prosić o jakieś informacje odnośnie tego dworu? Może moja prapra babcia trafiła tam do rodziny? Pozdrawiam serdecznie, Monika Skórkiewicz