Malinowski, Ślaski z okolic Sochaczewa
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Malinowski, Ślaski z okolic Sochaczewa
Temat:" szukam malinowskich, ślaskich z okolic Sochaczewa " *
Witam
Szukam wszelkich informacji na temat Józefa i Katarzyny z d. Sosnowskiej Malinowskich, którzy wzięli ślub 9 lutego 1896 roku w Brochowie i na temat ich przodków i potomków oraz na temat Jana i Franciszka z d. Barcińska Ślaskich mieszkających w latach 90 XIX wieku w Zwierzyńcu koło Sochaczewa.
z góry dziękuję
Bernard
*(Moderacja tytułu tematu posta) (m.j.n)
Witam
Szukam wszelkich informacji na temat Józefa i Katarzyny z d. Sosnowskiej Malinowskich, którzy wzięli ślub 9 lutego 1896 roku w Brochowie i na temat ich przodków i potomków oraz na temat Jana i Franciszka z d. Barcińska Ślaskich mieszkających w latach 90 XIX wieku w Zwierzyńcu koło Sochaczewa.
z góry dziękuję
Bernard
*(Moderacja tytułu tematu posta) (m.j.n)
-
włodzimiest

szukam malinowskich, ślaskich z okolic Sochaczewa
Witam,
o poszukiwanych przez Pana osobach nie mam informacji, ale pomyślałem sobie, że skoro Sochaczew i Malinowski, to mam trochę informacji o: Władysław Malinowski, syn Leopolda i Zofii z Chmielińskich (? niepewne nazwisko) ur. 10 VII 1866r, zm. 1912 w Sochaczewie. Notariusz w Kole i Piotrkowie Tryb.
Może Pan kojarzy te osoby, może przyda się ta informacja w przyszłości?
pozdrawiam
włodzimiest
o poszukiwanych przez Pana osobach nie mam informacji, ale pomyślałem sobie, że skoro Sochaczew i Malinowski, to mam trochę informacji o: Władysław Malinowski, syn Leopolda i Zofii z Chmielińskich (? niepewne nazwisko) ur. 10 VII 1866r, zm. 1912 w Sochaczewie. Notariusz w Kole i Piotrkowie Tryb.
Może Pan kojarzy te osoby, może przyda się ta informacja w przyszłości?
pozdrawiam
włodzimiest
niestety tych osób nie kojarze i prawdopodobnie,na tyle co już orientuję się nie są ze sobą spokrewnione,ale nigdy nic nie wiadomo
też pozdrawiam
też pozdrawiam
-
stanisław48

Z wymienionego aktu ślubu wynika,że Józef urodził się około 1879 roku w Łęgu w parafii Brochów z matki Weroniki Malinowskiej.
Brak ojca w tym akcie sugeruje, że ojciec był nieznany i tym sposobem dalszy trop urywa się.
Pozdrawiam, Stanisław
Brak ojca w tym akcie sugeruje, że ojciec był nieznany i tym sposobem dalszy trop urywa się.
Pozdrawiam, Stanisław
niestety podejrzewam to, ale próbować trzeba, bo może ktoś coś wie 
-
stanisław48

Tych lat to zapewne już nikt nie pamięta i można opierać się tylko na dokumentach. Z dokumentów dostępnych w GenBazie znalazłem
kolejne dzieci Józefa i Katarzyny: Zofia ( akt 60/1897), Jan ( akt 49/1899), Marianna ( akt 75/1901), Józefa ( akt 162/1902).
Dalszych należy szukać w USC Brochów lub w AP Grodzisk.Nie wiem czy kolejna księgi zostały już przekazane do Grodziska?? W USC w Brochowie są dokumenty parafii Brochów i parafii Zawady.
Pozdrawiam, Stanisław
kolejne dzieci Józefa i Katarzyny: Zofia ( akt 60/1897), Jan ( akt 49/1899), Marianna ( akt 75/1901), Józefa ( akt 162/1902).
Dalszych należy szukać w USC Brochów lub w AP Grodzisk.Nie wiem czy kolejna księgi zostały już przekazane do Grodziska?? W USC w Brochowie są dokumenty parafii Brochów i parafii Zawady.
Pozdrawiam, Stanisław
-
JulieMCRSz
Witaj, badam rodziny Zieliński w Mistrzewice. Mam zapis o Zofii Zielińskiej żoną Piotra Malinowskiego w 1876 roku. Piotr urodził się w Brochowie o 1852. Jego rodzicami byli Paweł Malinowski i Maryanna Szczepańska. Być może są one związane z rodziną Malinowski?
-
stanisław48

Teraz na temat Zwierzyńca. Ta miejscowość na przełomie XIX i XX wieku należała do parafii Trojanów.
W 1899 roku ( akt 64/1899 ) urodził się w Zwierzyńcu Jan syn Jana I Franciszki Barcińskiej.
Nie wiem jakie księgi są w parafii Trojanów? Wiem,że parafia Trojanów jest w USC Sochaczew, ale nie wiem od jakiego roku??
Pozdrawiam, Stanisław
W 1899 roku ( akt 64/1899 ) urodził się w Zwierzyńcu Jan syn Jana I Franciszki Barcińskiej.
Nie wiem jakie księgi są w parafii Trojanów? Wiem,że parafia Trojanów jest w USC Sochaczew, ale nie wiem od jakiego roku??
Pozdrawiam, Stanisław
Re: szukam malinowskich, ślaskich z okolic Sochaczewa
witaj,byc moze tak,ale ja utknalem na roku 1896. A nazwisko Malinowski jest dosyc popularne.JulieMCRSz pisze:Witaj, badam rodziny Zieliński w Mistrzewice. Mam zapis o Zofii Zielińskiej żoną Piotra Malinowskiego w 1876 roku. Piotr urodził się w Brochowie o 1852. Jego rodzicami byli Paweł Malinowski i Maryanna Szczepańska. Być może są one związane z rodziną Malinowski?
A co do Zwierzynca, panie Stanisławie,to mam dane potomków Bolesława,syna Jana i Franciszki Barcińskiej
-
Warszawski_Krzysztof