Malinowski, Ślaski z okolic Sochaczewa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

besla35

Sympatyk

Malinowski, Ślaski z okolic Sochaczewa

Post autor: besla35 »

Temat:" szukam malinowskich, ślaskich z okolic Sochaczewa " *

Witam
Szukam wszelkich informacji na temat Józefa i Katarzyny z d. Sosnowskiej Malinowskich, którzy wzięli ślub 9 lutego 1896 roku w Brochowie i na temat ich przodków i potomków oraz na temat Jana i Franciszka z d. Barcińska Ślaskich mieszkających w latach 90 XIX wieku w Zwierzyńcu koło Sochaczewa.

z góry dziękuję
Bernard

*(Moderacja tytułu tematu posta) (m.j.n)
włodzimiest

Sympatyk
Mistrz

szukam malinowskich, ślaskich z okolic Sochaczewa

Post autor: włodzimiest »

Witam,
o poszukiwanych przez Pana osobach nie mam informacji, ale pomyślałem sobie, że skoro Sochaczew i Malinowski, to mam trochę informacji o: Władysław Malinowski, syn Leopolda i Zofii z Chmielińskich (? niepewne nazwisko) ur. 10 VII 1866r, zm. 1912 w Sochaczewie. Notariusz w Kole i Piotrkowie Tryb.
Może Pan kojarzy te osoby, może przyda się ta informacja w przyszłości?
pozdrawiam
włodzimiest
besla35

Sympatyk

niestety tych osób nie kojarze i prawdopodobnie,na tyle co już orientuję się nie są ze sobą spokrewnione,ale nigdy nic nie wiadomo
też pozdrawiam
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Post autor: stanisław48 »

Z wymienionego aktu ślubu wynika,że Józef urodził się około 1879 roku w Łęgu w parafii Brochów z matki Weroniki Malinowskiej.
Brak ojca w tym akcie sugeruje, że ojciec był nieznany i tym sposobem dalszy trop urywa się.

Pozdrawiam, Stanisław
besla35

Sympatyk

niestety podejrzewam to, ale próbować trzeba, bo może ktoś coś wie :)
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Tych lat to zapewne już nikt nie pamięta i można opierać się tylko na dokumentach. Z dokumentów dostępnych w GenBazie znalazłem
kolejne dzieci Józefa i Katarzyny: Zofia ( akt 60/1897), Jan ( akt 49/1899), Marianna ( akt 75/1901), Józefa ( akt 162/1902).
Dalszych należy szukać w USC Brochów lub w AP Grodzisk.Nie wiem czy kolejna księgi zostały już przekazane do Grodziska?? W USC w Brochowie są dokumenty parafii Brochów i parafii Zawady.

Pozdrawiam, Stanisław
JulieMCRSz
Nowicjusz

Post autor: JulieMCRSz »

Witaj, badam rodziny Zieliński w Mistrzewice. Mam zapis o Zofii Zielińskiej żoną Piotra Malinowskiego w 1876 roku. Piotr urodził się w Brochowie o 1852. Jego rodzicami byli Paweł Malinowski i Maryanna Szczepańska. Być może są one związane z rodziną Malinowski?
stanisław48

Sympatyk
Mistrz

Teraz na temat Zwierzyńca. Ta miejscowość na przełomie XIX i XX wieku należała do parafii Trojanów.
W 1899 roku ( akt 64/1899 ) urodził się w Zwierzyńcu Jan syn Jana I Franciszki Barcińskiej.
Nie wiem jakie księgi są w parafii Trojanów? Wiem,że parafia Trojanów jest w USC Sochaczew, ale nie wiem od jakiego roku??

Pozdrawiam, Stanisław
besla35

Sympatyk

Re: szukam malinowskich, ślaskich z okolic Sochaczewa

JulieMCRSz pisze:Witaj, badam rodziny Zieliński w Mistrzewice. Mam zapis o Zofii Zielińskiej żoną Piotra Malinowskiego w 1876 roku. Piotr urodził się w Brochowie o 1852. Jego rodzicami byli Paweł Malinowski i Maryanna Szczepańska. Być może są one związane z rodziną Malinowski?
witaj,byc moze tak,ale ja utknalem na roku 1896. A nazwisko Malinowski jest dosyc popularne.

A co do Zwierzynca, panie Stanisławie,to mam dane potomków Bolesława,syna Jana i Franciszki Barcińskiej
Warszawski_Krzysztof

Post autor: Warszawski_Krzysztof »

Ja też szukam Malinowskich z Sochaczewa. Rodziny Edwarda Malinowskiego, burmistrza Sochaczewa w 1946 roku. Jego ojciec (nie znam imienia) ożenił się z Makowską. Po jego śmierci żona wyszła za mąż za Jabłońskiego. Wiem też że siostra Makowskiej wyszła za mąż za Nyca w obecnym Ursusie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”