Jankowscy Feliks i Bronisława (zd. Gawor)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Chris19Pl

Sympatyk

Jankowscy Feliks i Bronisława (zd. Gawor)

Post autor: Chris19Pl »

Jak napisałem w temacie poszukuje rodziców Feliksa Jankowskiego i rodzeństwa jego. Mój pradziadek urodził się/zamieszkałego we wsi Nowa Górna koło Błonia w 1890 roku. Miał żonę Bronisławe Jankowską (zd. Gawor) miał z nią 5 dzieci: Tadeusza, Haline Wojciechowską (zd. Jankowską), Stanisława, Danute Jasińską (zd. Jankowską) i Józefa. Zmarł w 14-8-1945 roku i został pochowany razem z Bronisławą Jankowską (zd. Gawor). Prosze o jakieś informacje.

Poszukuje rodziców i rodzeństwa Bronisławy Jankowskiej (zd. Gawor) urodzonej w 1897 roku w pobliżu Bożej Woli/Bramek/i okolic powiem ze miejscowości z której pochodziła moja prabacabcia nie jest mi znana. Jej mężem był Feliks Jankowski miała z nim 5 dzieci Tadeusza, Haline Wojciechowską (zd. Jankowską), Stanisława, Danute Jasińską (zd. Jankowską) i Józefa. Zmarła 23-11-1991 roku a została pochowana razem z Feliksem Jankowskim na cmentarzu w Pawłowicach. Prosze o informacje.
Chris19Pl

Sympatyk

Poszukiwania rodziców Bronisławy Jankowskiej (zd. Gawor)

Post autor: Chris19Pl »

Jak napisałem w temacie poszukuje rodziców i rodzeństwa Bronisławy Jankowskiej (zd. Gawor) urodzonej w 1897 roku w pobliżu Bożej Woli/Bramek/i okolic powiem ze miejscowości z której pochodziła moja prabacabcia nie jest mi znana. Jej mężem był Feliks Jankowski miała z nim 5 dzieci Tadeusza, Haline Wojciechowską (zd. Jankowską), Stanisława, Danute Jasińską (zd. Jankowską) i Józefa. Zmarła 23-11-1991 roku a została pochowana razem z Feliksem Jankowskim na cmentarzu w Pawłowicach. Prosze o informacje.
przemek23

Post autor: przemek23 »

Witaj,
W miejscowości Iwanowice (Kłobuck, Wilkowiecko) w woj. śląskim była dość duża rodzina Gawor. Co ważne metryki z tej miejscowości są dostępne w sieci i można sprawdzić. Sam dość dobrze znam genealogię tej rodziny z tego regionu. Tylko czy akurat ta sama rodzina Gawor?
pozdrawiam
przemek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”