Kułaga Tomasz - par. Boby

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

grzeszala

Sympatyk

Kułaga Tomasz - par. Boby

Post autor: grzeszala »

T:"Tomasz Kułaga - par. Boby"

Szukam też informacji o Tomszu Kuładze, który zmarł w par. Boby (woj. lubelskie) po 1902 r. Niestety dostępne w internecie skany kończą sie na roku 1902. Może ktoś ma dostęp do tych akt z natępnych latach.
Grzegorz Szaładziński
dpawlak

Nieaktywny

Re: Tomasz Kułaga - par. Boby

Post autor: dpawlak »

Księga zgonów (unikat z lat 1902-1912) dopiero w tym roku, czyli po upływie stu lat od wytworzenia mogła trafić i trafiła do AP Lublin, nikt więc nie ma skanów, bo w USC nie zgadzają się na fotografowanie całych ksiąg.
Nie wiem jak szybko planują w AP digitalizować tegoroczne nabytki. Boby były fotografowane jakieś 2 lata temu, kiedy nie było jeszcze wspomnianej księgi. Polecam kontakt z archiwum.
Cynik jest łajdakiem, który perfidnie postrzega świat takim, jaki jest, a nie takim, jaki być powinien.
grzeszala

Sympatyk

Dzięki za informacje
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

Witam,
jeśli chodzi Ci tylko o akt zgonu to na Family Search są księgi zgonów ale dużo późniejsze 1936-1946.
Znalazłam również akt mał. Tomasz Kaługa i Apolonia Kozioł - Boby 1896 akt 15.(pewnie już go masz)
pozdrawiam monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
grzeszala

Sympatyk

Tomasz urodził się w 1828 r.. Miał więc w tym czasie prawie 80 lat. Dlatego myślę, że przeszukiwanie lat 30-tych 20 wieku mija się z celem. Swoją drogą Apolonia była ok. 30 lat młodsza , miała z Tomaszem dziecko, a on i tak ich przeżył.
Grzegorz
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MonikaNJ »

Niezły zawodnik :D
monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
ODPOWIEDZ