Witam,
Bardzo proszę o pomoc w rozczytaniu bardzo mało wyraźnego aktu.
Właściwie to zależy mi na pomocy przy pierwszych linijkach gdzie znajdują się dane dot. ojca. Wiem, że Waśkiewicz. Nie znam wieku i imienia.
Ewentualnie jeszcze chciałbym się upewnić czy dobrze odczytałem wiek matki- 23 lata.
Akt nr 53.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... 1953633314
Pozdrawiam,
Mateusz
Prośba o pomoc w rozczytaniu aktu.
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Mateusz_Bogucki

-
MonikaMaru

Witaj Mateuszu,
Trochę zdziwiona jestem, że usiłujesz odczytać coś, czego praktycznie zupełnie nie widać. To, co wypatrzyłam, to :
ojciec - biała plama :;)
świadkowie - Antoni zapewne Niemirski (był chrzestnym) lat ?4 i Filip Waśkiewicz lat 37
Aniela z Koryckich miała chyba 23 lata (ledwie widoczna końcówka raczej .....ścia niż .....ści).
Zajrzałam też do innych lat szukając urodzonych Waśkiewiczów z matki Anieli z Koryckich. Znalazłam metrykę nr 33/1856 image [13]
- ojciec Franciszek Waśkiewicz lat 30, żona Aniela z Koryckich lat 22 i dziecko Marianna.
Z tego aktu znamy już mniej więcej wiek ojca i jego imię. Nie podejrzewam, żeby Aniela zmieniła męża do 1858 roku.
Jak myślisz, czy to ten?
Pozdrawiam,
Monika
Trochę zdziwiona jestem, że usiłujesz odczytać coś, czego praktycznie zupełnie nie widać. To, co wypatrzyłam, to :
ojciec - biała plama :;)
świadkowie - Antoni zapewne Niemirski (był chrzestnym) lat ?4 i Filip Waśkiewicz lat 37
Aniela z Koryckich miała chyba 23 lata (ledwie widoczna końcówka raczej .....ścia niż .....ści).
Zajrzałam też do innych lat szukając urodzonych Waśkiewiczów z matki Anieli z Koryckich. Znalazłam metrykę nr 33/1856 image [13]
- ojciec Franciszek Waśkiewicz lat 30, żona Aniela z Koryckich lat 22 i dziecko Marianna.
Z tego aktu znamy już mniej więcej wiek ojca i jego imię. Nie podejrzewam, żeby Aniela zmieniła męża do 1858 roku.
Jak myślisz, czy to ten?
Pozdrawiam,
Monika
-
Mateusz_Bogucki

Wydaje mi się, że bardzo mało prawdopodobne jest to żeby zmieniła męża w tak małym odstępie czasu.
Jak znajdę ich akt małżeństwa będę miał 100% pewność tego, że to są właśnie te osoby
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Mateusz
Jak znajdę ich akt małżeństwa będę miał 100% pewność tego, że to są właśnie te osoby
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Mateusz