Skała woj.małopolskie, Szukam informacji o aktach
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
- adiglowacki

Skała woj.małopolskie, Szukam informacji o aktach
T:Szukam informacji o aktach zgonów
Szukam informacji o aktach zgonów od roku 1850 oraz zgonów od 1889. Dla miasta Skała woj.małopolskie.
Wszelka pomoc mile widziana. I z góry dziękuje
Szukam informacji o aktach zgonów od roku 1850 oraz zgonów od 1889. Dla miasta Skała woj.małopolskie.
Wszelka pomoc mile widziana. I z góry dziękuje
- adiglowacki

Szukam informacji o aktach zgonów
Witaj Tekla, no właśnie sprawdziłem, niestety niema tam mojej miejscowośći Skały 
Oj chyba niedokładnie sprawdziłeś. Skała jest w Katalogu AD Kielce
Pozdrawiam
Jurek
Jurek
- adiglowacki

Faktycznie jest, ale dopiero po zalogowaniu. Tak czy inaczej dalej musze szukać bo są tam tylko te do 1889, ja potrzebuje z początku 1900, i nie wiem gdzie to znajść.
- Pieniążek_Stanisław

- adiglowacki

Całkiem zwyczajnie - po prostu zapytać ich uprzejmie, czy mają księgi z interesujących lat. Na stronie gminy Skała, w dziale kontakt (http://www.skala.pl/kontakt-2/) są zamieszczone odpowiednie dane. W temacie ewentualnego e-maila chyba dobrze byłoby wskazać, że chodzi o USC, a konkretnie archiwum, bo podają jeden zbiorczy adres. Ja sam w ten sposób kilka dni temu namierzyłem księgę ślubów obejmującą lata od 1900 w USC gminy Dobre w woj. mazowieckim. Drugiego (a może pierwszego, nie znam się) egzemplarza parafia ani archiwum diecezjalne nie miały.
Pozdrawiam, i życzę sukcesu
Tadeusz
Pozdrawiam, i życzę sukcesu
Tadeusz
- jkpsgenealogia

- Kontakt:
- adiglowacki

I tak też zrobiłem, dostałem informację cytuję: Ksiegi parafii Skała do 1912 roku znajdują się w Archiwum Państwowym w Katowicach a więc chyba powinny być jakieś dane tam, tam też pisałem, i nic niestety nie odpisali..., i chyba nic więcej nie zrobię, ajk myślicie?tg3a pisze:Całkiem zwyczajnie - po prostu zapytać ich uprzejmie, czy mają księgi z interesujących lat. Na stronie gminy Skała, w dziale kontakt (http://www.skala.pl/kontakt-2/) Tadeusz
http://parafie.genealodzy.pl/index.php?op=pr&pid=7649. W AP w Katowicach znajdują się duplikaty ksiąg.
Łukasz.
Łukasz.
- adiglowacki

@frisgaard dziękuje za pomoc.
Jednak tak jak mówię 2 meile tam wysyłałem i nic niestety nie odpisali, oczywiście w pewnych odstępach czasowych, nie jestem namolny
. Tak swoją drogą pisał tam ktoś kiedy i dostał jakieś konkretne informację, czy raczej odsyłali na miejsce, ja bym tak uczynił pewnie, ale niestety z braku czasu i możliwości muszę tylko tak sobie radzić, i jak widać to za mało.
Pozdrawiam
Jednak tak jak mówię 2 meile tam wysyłałem i nic niestety nie odpisali, oczywiście w pewnych odstępach czasowych, nie jestem namolny
Pozdrawiam