Janczewski Vincenty zmarły w 1912 roku.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

svetlanag

Sympatyk

Janczewski Vincenty zmarły w 1912 roku.

Post autor: svetlanag »

T:"Vincenty Janczewski zmarły w 1912 roku."

Witam.
Na rosyjskim forum genealogicznym pojawiła się informacja o zmarłym w 1912 roku w Odessie Wincentym Janczewskim. Osoba, która opiekuje się grobem poszukuje potomków.
e-mail tej osoby: florachemeris@mail.ru
Pozdrawiam, Svetlana.
rjancz

Sympatyk
Adept

Vincenty Janczewski zmarły w 1912 roku.

Post autor: rjancz »

Witam,

Pani Svetlano, skontaktowałem się już z podanym mailem, gdyż o ile mi wiadomo moja rodzina była kiedyś zesłana do Rosji. Szczegółów nie znam, ale może to jakiś trop... :)

Pozdrawiam,
Rafał
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
Awatar użytkownika
JanczewskaM

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: JanczewskaM »

Dzień dobry:)

To raczej nie mój prapradziadek Wincenty bo jeszcze w 1914 będąc w całkiem słusznym wieku (79 lat) brał ślub w Kownie. Chyba,że rok 1912 jest pomyłką.... Syn Wincentego Aleksander został zesłany na osadzenie do Czity i tam zmarł. Wiem, że jego żona Waleria z Lutkiewiczów przez jakiś czas mieszkala w Tomsku razem z córkami. Wincenty podobno też, gdzieś był przesiedlony ale nie jestem tego pewna...
Rafale napisałeś maila po polsku czy po rosyjsku? Może ja też na wszelki wypadek się skontaktuję?
Pozdrawiam
Monika
Monika Janczewska
rjancz

Sympatyk
Adept

Post autor: rjancz »

Po polsku, rosyjskiego nie znam :)
Szukane przeze mnie nazwiska: Janczewski, Zawalich, Lenkiewicz, Kowalczyk, Choromański, Kacprzyński, Kalapeta, Mierzejewski, Mianowski, Dobkowski, Woroniecki, Bednarz, Zyskowski, Kurpiewski, Łukasiewicz, Szyszkowski, Modzelewski, Świerz, Sawicki, Sobolews
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”