Ksiegi wójtowskie i radzieckie - Nowy Żmigród
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
wolfspider666

Posiadam księgi wójtowskie i radzieckie miasta Żmigród (Nowy) dawne województwo krakowskie powiat biecki. Lata 1713-1808. Tworzę powoli indeks osobowy wiec wyszukiwanie może trochę potrwać.
Daniel "Danko" Nowak
-
Sawicki_Julian

Witam Daniel, już raz pisaliśmy do siebie, jeśli pytasz, to i ja mam prośbę, możesz poszukać mojego nazwiska z tych lat od 1713, najlepiej w urodzeniach, ale może być wszystko o Sawickich z tego podanego przez Ciebie okresu,nie bardzo wiem co może być w księgach radzieckich, pewnie jakieś pisma urzędowe ; pozdrawiam - Julian
-
wolfspider666

księgi te to różne sprawy sądowe: spadkowe, potwierdzajace zbycie czy nabycie nieruchmości, ale tez sprawy karne. Pełno w nich nazwisk i ciekawostek. Julianie powoli będę szukał ale tochę tego jest (ponad 1400 stron) więc może chwilę potrwać.
Daniel "Danko" Nowak
-
Sawicki_Julian

Dziękuję za odzew Daniel, nic pilnego, kiedy będziesz miał czas i ochotę to mi poszukasz, pytam wszędzie o moich, wiem że na UJ byli Sawiccy w latach po 1700, ucznie i profesorzy, może jak raz coś się znajdzie w Twoich księgach, z góry dziękuję - Julian