Nazwisko: Szymura

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=19723&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
szympat

Post autor: szympat »

Moja rodzina Szymura pochodzi z Rybnika - dzielnica Paruszowiec/Piaski. Pradziad Franciszek pochodził z Rownia Jego żoną była Paulina Kuśka (lub Kuschka) i pochodziła z Szczejkowic (gm. Bełk). Sporo rodziny porozrzucanej jest w okolicach Rybnika. Proszę o info jeśli coś wiesz lub jeśli mogę Ci pomóc?
izis3

Sympatyk

Re: Nazwisko: Szymura

Post autor: izis3 »

szympat pisze:Moja rodzina Szymura pochodzi z Rybnika - dzielnica Paruszowiec/Piaski. Pradziad Franciszek pochodził z Rownia Jego żoną była Paulina Kuśka (lub Kuschka) i pochodziła z Szczejkowic (gm. Bełk). Sporo rodziny porozrzucanej jest w okolicach Rybnika. Proszę o info jeśli coś wiesz lub jeśli mogę Ci pomóc?
Witaj,
Mam w swoim drzewie rodzinę Szymura z okolic Rybnika. Moja prababcia to Anastazja Szymura, która poślubiła w 1911 r. w Szczerbicach Pawła Papierok. Mieszkali w Jejkowicach. Nie mam informacji o rodzeństwie pradziadków, choć od jakiegoś czasu rozbudowuję drzewo przy pomocy MyHeritage i indeksów z genealodzy.pl. , ale wciąż informacji brak. Nie mam też Pauliny Kuśka. Ale znajdzie się "wolny" Franciszek Szymura. :) Może coś uda nam się ustalić nowego.
Przybytek_Jan

Sympatyk

Re: Nazwisko: Szymura

Post autor: Przybytek_Jan »

Dzień dobry!
Moja ciocia Klara Przybytek zd. Szymura pochodziła z Kochłowic lub ze Świętochłowic. Około 1934 roku wyszła za mąż za Pawła Przybytka (starszego brata mojego pradziadka). Mieli dwoje dzieci Wacława i Dauntę. Ciotka Klara zmarła w 1968 roku i została pochowana na cmentarzu w Bystrzycy nad Olzą w Czechach, tam mieszkali.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”