56 pułk cieszyn

Wzajemna pomoc w poszukiwaniu zasobów i informacji historyczno-genealogicznych Gdzie szukać zasobów: informacji o żołnierzach, powstańcach, list osób poległych i pomordowanych, zaginionych osób, jeńców, obozy, wojsko

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

dominik.galas

Sympatyk

56 pułk cieszyn

Post autor: dominik.galas »

Prosze o pomoc w ustaleniu kaplicy wojskowej w Cieszynie gdzie stacjonował 56 pułk piechoty cesarstwa austryjackiego z 1844 roku - ustalenie kaplicy jest mi nie zbednę do poszukiwań genealogicznych. W tej kaplicy zawarli związek małżeński moi prapradziadkowie nie wiem czy taka dokumentacja przekazana jest jakiejś parafii w Cieszynie czy archiwum państwowego? bardzo prosze o pilną pomoc

pozdrawiam
Dominik
Bartos

Sympatyk

Post autor: Bartos »

myślę że warto odwiedzić Archiwum P. oddział Cieszyn. W Parafii Św. Marii Magdaleny jest problem - nie można samemu poszukać metryki a zleca się to paniom w kancelarii , przychodzi jakiś Pan i szuka z tym że wszystko trwa i jakoś tak niekomfortowo. Archiwum cieszyńskie to instytucja bardzo przychylna poszukującym wiem bo kilka razy korzystałem. Miła i fachowa pomoc oraz sterty dokumentów jasno i wyraźnie ponazywanych. Myślę że jest szansa odszukania tego o czym piszesz. Gdybyś bardzo chciał się dowiedzieć co tam przechowują polecam
http://allegro.pl/archiwum-panstwowe-w- ... 31347.html

Powodzenia,
Bartosz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko..”