Białystok - Centrum Kultury Prawosławnej

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
mieniuś

Sympatyk

Białystok - Centrum Kultury Prawosławnej

Post autor: mieniuś »

Witam serdecznie,
Proszę o pomoc osoby dysponujące czasem we wtorki między 10 a 12 i pochodzące z Białegostoku.
Sprawa dotyczy zrobienia (kwerendy na nazwisko Mieńko) zdjęć w Centrum Kultury Prawosławnej.
Księgi dostępne są miejsc, obejmują lata 1907 w dół. Parafia prawosławna Samogród.
Mnie najbardziej zależy właśnie aby zacząć wyszukiwać od tego roku, bo ten rok jest przełomowy. Drugi ślub mojego pradziadka Emiliana. Zgon pierwszej żony (Mari). Urodzenie syna z pierwszego małżeństwa (Aleksander). Wiem od Pana Albina, że moje nazwisko Mieńko występuje dość często w tej parafii, dlatego prosiłbym o przeszukanie ksiąg pod kątem samego nazwiska.
Trochę zwlekałem z wpisem na forum, chciałem aby się rodzina do tego projektu dołożyła, ale po miesiącu czekania, a czas nagli, bo pan opiekujący się archiwum pracuje do końca tego roku. Jak to będzie wyglądało później nikt nie wie. Gdyby archiwum było otwarte przez 5 dni można by się wybrać do Białegostoku. Na dwie godziny to ja mogę się wybrać do AP Katowice i odwzajemnić przysługę.
22 – 23 czerwca w katowickim „Spodku” organizowana jest impreza pt. Pasjonaci 2013. Więcej na stronie www.pasjonaci .
Zapraszam i z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Andrzej Mieńko prawnuk Emiliana z Samogródu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”