Witam!Poszukuje ksiag parafialnych z nastepujacych parafii Cudzeniszki,Gudogaj,MurowanaOszmianka,Onzadów,Ostrowiec,Slobódka,Rukojnie.Chcialbym sie dowiedziec gdzie i z jakich lat sie znajduja.
Pozdrawiam,Wiktor Jatkiewicz
Oszmianszczyzna
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
wiktor_jatkiewicz

Oszmianszczyzna
Panie Wiktorze!
Księgi z parafii Gudogaj są w parafii, przeglądałem je trzy lata temu. Parafią zarządzają Karmelici z Polski.
Są tam też, pozostałości ksiąg z Słobotki ( ta parafia została zlikwidowana bodaj jeszcze w XIX wieku).
Mam kilka zdjęć z cmentarza w Sołbotce.
Nie wiem czy dziś coś tam pozostało, bo właśnie w tym miejscu powstaje Białoruska elektrownia atomowa.
W Gudogajach są Karmelitanki Bose z Łodzi, dziś większość to Białorusinki ale dobrze mówią po Polsku.
Co najważniejsze są bardzo życzliwe i znają okoliczne parafie.
pozdrawiam
Jacek Tomczyk
Księgi z parafii Gudogaj są w parafii, przeglądałem je trzy lata temu. Parafią zarządzają Karmelici z Polski.
Są tam też, pozostałości ksiąg z Słobotki ( ta parafia została zlikwidowana bodaj jeszcze w XIX wieku).
Mam kilka zdjęć z cmentarza w Sołbotce.
Nie wiem czy dziś coś tam pozostało, bo właśnie w tym miejscu powstaje Białoruska elektrownia atomowa.
W Gudogajach są Karmelitanki Bose z Łodzi, dziś większość to Białorusinki ale dobrze mówią po Polsku.
Co najważniejsze są bardzo życzliwe i znają okoliczne parafie.
pozdrawiam
Jacek Tomczyk