Jakubowski - poszukuję rodziny dziadka

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

beataa73

Sympatyk

Jakubowski - poszukuję rodziny dziadka

Post autor: beataa73 »

T: "poszukuję rodziny mego dziadka"

Witam,
bardzo proszę o pomoc w poniższej sprawie. Mój dziadek jako najmłodszy syn Agnieszki i Walentego Jakubowskich urodził się w 1918 roku w Niemczech w miejscowości Nostitz ( jego rodzina była wywieziona na roboty do Niemiec i tam dziadek się urodził ) prawdopodobnie pochodzili z okolic Częstochowy. Ok 1919r. wszyscy uciekali do Polski , ale najstarszy brat dziadka Józef Jakubowski ( urodzony ok 1895- 1900r) został w Niemczech w Nostitz. Jedna z sióstr dziadka (niestety już nieżyjąca) utrzymywała z nim kontakt. Wiem, że założył tam rodzinę, bo mam od cioci zdjęcie tego syna. Na odwrocie zdjęcia jest podany adres zakładu fotograficznego w Dreźnie. Gdzie mogę się zwrócić o pomoc w odnalezieniu jego rodziny?
Nie znam niemieckiego , bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję za każdą pomoc. Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Pobłocka_Elżbieta

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 16 times

Post autor: Pobłocka_Elżbieta »

Beatko a czy znasz nazwisko panieńskie babci ,żony swego dziadka?
Podaj również Imię dziadka.
Jeśli tak ,to podaj na pw.
Jakubowskich jest full :( trudno ,bez dokładniejszych danych.

Pozdrawiam
Ela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”