Witam serdecznie,
poszukuję rodziny, w których występowały nazwiska:
Blum, Kopp, Semke, Schattschneider, Wolfram, Jeske, Schultz, Krueger.
Część rodzin pochodziła z okolic Warszawy, tj. takich miejscowości jak: Grądy Polewne, Nury, Anielów, Leśniakowizna, Tyborów, Mienia, Lubiel, Płatkownica, Sadoleś, czy Sójkówek.
Były to rodziny pochodzenia niemieckiego, wyznania prawdopodobnie ewangelickiego.
Część z tych rodzin zamieszkiwała te tereny już od ok. 1840 r.
Szczególnie bardzo zależy mi na informacjach na temat rodzin Kopp, Schattschneider, Semke, Jeske, ponieważ posiadam ich stosunkowo mało, jednakże każda informacja dotycząca także pozostałych nazwisk będzie dla mnie drogocenna.
Dla osób, które nie są zarejestrowane na genealodzy.pl, a posiadałyby informacje na temat wymienionych przeze mnie rodzin podaję adres mailowy: marzenabl@op.pl.
Z góry bardzo dziękuję za każdą pomocną informację.
Pozdrawiam
mbb16
Blum, Kopp, Semke, Schattschneider, Wolfram, Jeske, Schultz
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Steamroller_Fly

Sporo osób o takich lub podobnie brzmiących nazwiskach występuje także w parafii Głusk (obecnie Leoncin) i to przed 1840 rokiem.
Radek
- Komorowski_Longin

Także w parafii Osuchów i też przed 1840 rokiem.
Pozdrawiam Longin.
Pozdrawiam Longin.
Pozdrawiam Longin
Witam serdecznie,
bardzo dziękuję za informacje, z pewnością sprawdzę te parafie, jednak jeżeli któreś z nazwisk występowałoby u kogoś w rodzinie to bardzo proszę o kontakt, posiadam także kilka zdjęć z rodziny Blum, Kopp i Jeske oraz listy z rodziny Kopp/Schattschneider w których wymienionych jest kilka imion i nazwisk.
Pozdrawiam
mbb16
bardzo dziękuję za informacje, z pewnością sprawdzę te parafie, jednak jeżeli któreś z nazwisk występowałoby u kogoś w rodzinie to bardzo proszę o kontakt, posiadam także kilka zdjęć z rodziny Blum, Kopp i Jeske oraz listy z rodziny Kopp/Schattschneider w których wymienionych jest kilka imion i nazwisk.
Pozdrawiam
mbb16