Sobocińscy - woj. mazowieckie.

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Jan64

Sympatyk

Sobocińscy - woj. mazowieckie.

Post autor: Jan64 »

Temat:"rodz. SOBOCIŃSKICH woj. mazowieckie."

Szukam powiązania rodziny SOBOCIŃSKICH (woj. mazowieckie) z rodziną TUREK. Zależy mi na znalezieniu szerszych informacji m. in. o potomkach poniższego drzewa zaczynając od Stanisława Sobocińskiego i Franciszki Turek :

1.Franciszek Sobociński + Emilia Kuklińska
1.1.Stanisław, Adam Sobociński ur 1879 + Franciszka Turek ur 1876 c. Szczepana i Marianny
1.1.1.Małgorzata Sobocińska ur 1909
1.1.2.Jan Sobociński ur 1904 zm 1904
1.1.3.Helena Sobocińska ur 1900
1.1.4.Jan Sobociński ur 1907
1.1.5.Adam Sobociński ur 1902
1.1.6.Józef Sobociński ur 1906

Za wszelkie nawet najdrobniejsze dodatkowe informacje - daty, skany akt ur, ślubu czy zgonu) w powyższym temacie będę ogromnie wdzięczny. Jan64.
Ostatnio zmieniony śr 28 sie 2013, 12:11 przez Jan64, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
MonikaNJ

Sympatyk
Nowicjusz

rodz. SOBOCIŃSKICH woj. mazowieckie.

Post autor: MonikaNJ »

Witaj,
Jan wejdź do geneteki - parafia Pniewo i wpisz nazwisko Sobociński. Wyskakują duże ilości aktów razem ze skanami dotyczące Twojej rodziny.
np.akt mał. nr 64 Stanisława Adama Sobocińskiego i Franciszki Turek
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =63-65.jpg
pozdrawiam monika
Jan64

Sympatyk

rodz. SOBOCIŃSKICH woj. mazowieckie.

Post autor: Jan64 »

Moniko, dziękuję za podpowiedz. Rzeczywiście w Genetace jest sporo aktów a nawet skanów dokumentów osób mnie interesujących. Uzupełniłem niektóre luki w genealogicznym drzewie rodzinnym. Ale głównym moim zamysłem jest znalezienie jak piszę wyżej " ... potomków tego drzewa ... tej gałęzi drzewa ". 100 lat to jest dużo (ur 1900 ...) . Przypuszczam, że wszyscy z tej gałęzi już nie żyją, ale może ich dzieci, wnukowie ... kto wie. Pozdrawiam Jan64.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”