Czyżewscy z Maszewa, Miłaczewa, Miłoszewa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Czyżewski_Bartłomiej

Członek PTG
Ekspert

Czyżewscy z Maszewa, Miłaczewa, Miłoszewa

Post autor: Czyżewski_Bartłomiej »

W zasobach AP Łódź oddział w Sieradzu znajduje się 5 interesujących mnie dokumentów. Chodzi o akta znajdujące się w obrębie zespołu "Powiatowa Komisja Sprawiedliwości w Sieradzu" (zesp. nr 75), ukryte pod sygnaturami:

sygn. 110 - Acta retenta [dotyczące spadku po] Józefie Czyżewskim z Maszewa; 1804-1804

sygn. 513 - Acta retenta der Königl[iche] Südpreuss[iche] Kreis Justiz Commission zu Sieradz in Sachen des Tribunuls und Landsgericht Schreiber [Zygmunt] v[on] Siemiątkowski und gegen den v[on] Czyżewski aus Miłaczewo und der Gebrüdern [Ignacy] Zablocki aus Ciemien; 1794-1797

sygn. 568 - Acta retenta der Königli[che] Südpreuss[iche] Creis Justiz Commission zu Sieradz in Sachen der Tribunals und Landgerichte Schreiben [Antoni] von Siemiątkowski Kläger zu Prawędzin kontra den [Ludwik] von Czyżewski zu Miłoszewo wagen Stük Waldes; 1795-1796

sygn. 844 - Acta retenta in Sachen [Ludwik] Czyżewskischen Tutel; 1805-1805

sygn. 845 - Acta retenta in der [Ludwik] Czyżewskischen Tutel; 1806-1806

Chciałbym zapytać, czy ktoś z Forumowiczów miał przyjemność korzystania z w/w dokumentów, być może posiada jakieś notatki z nich?

Jednocześnie chciałbym zapytać czy ktokolwiek posiada jakieś informacje (albo wie gdzie ich szukać) odnośnie wymienionych Czyżewskich - Józefa i Ludwika? Niestety mimo przegrzebania posiadanej literatury oraz Internetu w lewo i prawo nic kompletnie nie mogę o nich odnaleźć...

Z góry dziękuję za wszelką pomoc! :)
Pozdrawiam,
Bartłomiej Czyżewski

Mój blog genealogiczny: http://mojagenealogia.blogspot.com/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”