Potrzebuje pomocy

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Chris19Pl

Sympatyk

Potrzebuje pomocy

Post autor: Chris19Pl »

Witam wszystkich

Chciałbym aby ktoś mi przetłumaczył 3 akta małżeństw z j. rosyjskiego na j. polski. Prześle te 3 akta małżeństw na email bo mi nie które skany automatycznie się przewróciły do góry nogami. Oczywiście po przetłumaczeniu mi tych akt skasuje email z racji swojej
a5330

Post autor: a5330 »

WITAM-mam pytanie szukałem i widocznie nie umiem wyszukiwarką by móc się dowiedzieć czy osoba o nazwisku A.Birecki przebywał w obozach koncentracyjnych
Awatar użytkownika
pozmirowski

Sympatyk

Post autor: pozmirowski »

Wiesław Późmirowski
Janina_Tomczyk

Nieaktywny

Post autor: Janina_Tomczyk »

a5330 pisze:WITAM-mam pytanie szukałem i widocznie nie umiem wyszukiwarką by móc się dowiedzieć czy osoba o nazwisku A.Birecki przebywał w obozach koncentracyjnych
Ja wiedziałam, że pierwszy mąż mojej Mamy zmarł na Majdanku, a też nie było go w wykazach. Napisałam jednak do Państwowego Muzeum na Majdanku i odnaleziono wszystko, co o nim mieli i mnie przesłali listownie. Nie miał nadanego numeru obozowego i dlatego nie było go w wykazach, ale zachował się wykaz osób zmarłych wysłany do parafii w Lublinie, która miała wystawić akt zgonu. Teraz mam wszystkie dane.
Proponuję napisać zapytania do obozów na polskich terenach i tak rozpocząć poszukiwania.

Pozdrawiam
Janina
Marek_Delert

Nieaktywny
Legenda

Re: Potrzebuje pomocy

Post autor: Marek_Delert »

Chris19Pl pisze:Witam wszystkich

Chciałbym aby ktoś mi przetłumaczył 3 akta małżeństw z j. rosyjskiego na j. polski. Prześle te 3 akta małżeństw na email bo mi nie które skany automatycznie się przewróciły do góry nogami. Oczywiście po przetłumaczeniu mi tych akt skasuje email z racji swojej
Przeglądarka systemowa oraz programy do obróbki grafiki mają funkcję "obróć". Bez problemu je postawisz na nogi i wstawisz w dziale tłumaczenia.
Marek
Chris19Pl

Sympatyk

Potrzebuje pomocy

Post autor: Chris19Pl »

dziękuje za informacje ale samo mi się obróciło jak wziąłem podgląd i zamiast normalnie ustawić się to się wywinęło do góry nogami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”