Szczepiczek (Czepiczek) Jan z okolic Sambora

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

grzesczwa

Szczepiczek (Czepiczek) Jan z okolic Sambora

Post autor: grzesczwa »

T:"Poszukuje członka rodziny z Ukrainy okolice Sambora"

Witam

Nazywam się Grzegorz Czepiczek i pochodzę z Częstochowy. Od kilku lat badam historię swojej rodziny.

Podczas swoich badań zatrzymałem się na przodku Jana Szczepiczek (Czepiczek). Który przybył w okolice Częstochowy prawdopodobnie około 1823 roku. Jest to data przybliżona ponieważ najstarszą jaką zmianę od nim znalazłem to śmierć jego żony Katarzyny z 3 grudnia 1823 roku. Chwilę potem wziął drugi ślub z Antoniną w roku 1824.

O tyle co wiem to jest Alegata z 1824 a w niej informacja o Janie.

"Otoz tenze Jan, wedle świadków miał 46 lat i pochodził z Galicji Wschodniej, Kraju Austryackiego, wsi Jasienica, w Cyrkule Samborskim (o ile dobrze odczytałam!). Jednym słowem Goral niskopienny!

Z drugą żona miał czwórkę dzieci. Na podstawie kilku akt obliczyłem że Jan musiał urodzić się między 1778 a 1786.

Może ktoś mi pomoże ustalić kiedy się urodził, akt małżeństwa z żoną Katarzyną ewentualne dzieci, oraz podeśle mi akt jego urodzenia itd.

Serdecznie Pozdrawiam
Grzegorz Czepiczek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”