Nazwisko: Malesa

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=11023&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
Kuc_Adam

Sympatyk

Post autor: Kuc_Adam »

Witam
Poszukuję informacji na temat Marceli Kuć z domu Malesa wyszła za Michała Kucia ich syn Franciszek Kuć urodził się w Oleksinie dnia 13-12-1862 roku
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Carolina

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Carolina »

Moi przodkowie nosili nazwisko "Malessa" i byli z wyznania ewangelickiego. Pochodzili z Westpreußen (Zachodnie Prusy) w poblizu granicy do Ostpreußen (Wschodnie Prusy).
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 5 times

Post autor: Arek_Bereza »

Adamie,
To trochę łatwo, spodziewałem się jakiegoś problemu, ale pomóc trzeba :). Akta Oleksina są w szukaj w archiwach. Michał Kuć ożenił się z Marcellą w Oleksinie w 1859. Marcella urodziła się w 1836 w Kuflewie, indeks jest w geneszukaczu. Kuciów szukaj na lubelszczyźnie (może na lubgens ale chyba tej parafii nie mają). Nie jestem pewien, może Michał urodził się w parafii Zarzecze, warto sprawdzić w Słowniku Królestw Polskiego. rodzice Marcelii - ślub 1815 Kuflew (są w indeksach).
Pozdrawiam i życzę powodzenia,
Arek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”