General discussion about genealogy (po angielsku); Diskussion über Genealogie (po niemiecku);
Parlons généalogie (po francusku); Дискуссии о генеалогии (po rosyjsku)
К сожалению польского языка не знаю.
Если ктото имеет информацию по родам
Надольских герба Рох из Надольной
Карбовских герба Любич
Буду очень признательна
Лариса, Вы посмотрели на этом сайте раздел метрики?
Szukam informacji na temat przodków Nawrocki, Nawrot, Woźnicki, Woźniak, luty, Osińskiej, Woś, Wrzosek, Tomalak (Powiat Sandomierski, Powiat Opatowski, Powiat Stashovsky).
Witam Larissza, to co piszę po polsku, można na na translatorze przetworzyć np. po rosyjsku. U mnie jest Nadolski w rodzinie, ale Ci pochodzą z Klwatki Królewskiej koło Radomia.
Jeśli chcesz szukać rodziny, to najlepiej szukaj w metrykach, a jeśli chcesz szukać szlachty po herbach, to u siebie jest tam w Petersburgu w Archiwach Historycznych prawie na pewno na każde nazwisko stos dokumentów z wywodów szlachty na żądanie Cara. Przy okazji tam szukania jako miejscowa jesteś, możesz pomóc i Nam. Wiem że np. na moje nazwisko ; Sawicki jest w Petersburgu około 50 wywodów z herbem Nowina, interesują mnie też Sawiccy z herbem Ślepowron. Wiem też że w genealogii daje się daleko odszukać przodków, bo to działa w obie strony, jak będziemy sobie pomagać wzajemnie : pozdrawiam - Julian