KEMPSKA

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Jankowski_Kamil

Sympatyk
Kontakt:

KEMPSKA

Post autor: Jankowski_Kamil »

Witajcie!
Napiszę tutaj też, bo może ktoś nie wchodzi na WTG
Chodzi o moją praprababcię Zofię Hankiewicz zd. Kempską
Narodziła się ona 10 maja 1878 roku w KACZANOWIE
Zmarła ona 22 maja 1946 roku w INOWROCŁAWIU

Jej mężem był Józef Hankiewicz rodem z Inowrocławia

Szukam osób, które pomogą mi ustalić lub dotrzeć do rodziny Kempskich z Kaczanowa lub okolic. Zofia urodziła się z matki Anny( ojciec nie znany). Najprawdopodobniej Anna pracowała jako służąca, natomiast jej matką, siostrą, babcią, ciotką - nie wiem kim, była Maria Kempska zd. Szymańska, z którą to Anna zamieszkiwała.
Przed rokiem 1902 Anna wraz z córką Zofią przyjechały do Inowrocławia , gdzie zamieszkiwały przy ulicy Hoyera. Zofia w 1902 wyszła za mąż za Józefa. Dalsze losy Anny nie znane, Zofia natomiast mieszkała nadal w Inowrocławiu. Urodziła 7 dzieci, z czego 3 zmarło jako dzieci, ostał się Marcin, Wiktoria, Czesław i Wacław. U końca żywota Zofia mieszkała przy ulicy Młyńskiej wraz z córką Wiktorią i jej rodziną. Dziś Zofia jest również z Wiktorią pochowana na najstarszym cmentarzu w Inowrocławiu przy ulicy Orłowskiej.

Pozdrawiam serdecznie i liczę na odzew,
Kamil
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”