Fic (Sławoborze)

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Marcin_Mądry

Sympatyk

Fic (Sławoborze)

Post autor: Marcin_Mądry »

Witam!
Stosunkowo niedawno pisałem na forum, że poszukuję Pradziadka Franciszka ze Sławoborza. Wiedziałem o nim tyle, że nie miał ręki, był listonoszem i urodził się około 1920 roku. Postanowiłem Go odnaleźć i wysyłałem ogromne ilości wiadomości do osób mieszkających w Sławoborzu. Jak się okazało- dało to efekty.

Starsi mieszkańcy pamiętają Pana Fica, który był listonoszem i podobno nie miał ręki. Teraz potrzebuję jakiś informacji o Jego rodzinie, stąd też moje pytanie- czy ktoś z Państwa kojarzy/zna kogoś o tym nazwisku, mieszkającym w okolicach Sławoborza?
Haponiuk_Daniel

Sympatyk
Mistrz

Fic (Sławoborze)

Post autor: Haponiuk_Daniel »

Witam,

Wpisując w wyszukiwarkę nazwisko i miejscowość Sławoborze można się dowiedzieć, że jedna Ficowa jest dyrektorem SOSW w Sławoborzu i jest druga osoba posiadająca firmę transportową. Może najlepiej byłoby tam po prostu zadzwonić?

Jeszcze wysłałem na PW jeden adres :)

Pozdrawiam

DH
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

Fic (Sławoborze)

Post autor: Skrzypczak_Bogumiła »

Witam.
Marcin spróbuję Ci pomóc - jeśli chodzi o Sławoborze w pow.Świdwin - mam tam rodzinę.
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Marcin_Mądry

Sympatyk

Fic (Sławoborze)

Dziękuję za odpowiedzi, ja oczywiście też szukałem osób o tym nazwisku w Sławoborzu, póki co zbieram informacje, ale mam zamiar się z nimi skontaktować. Ciężko jest mi wyobrazić sobie taką rozmowę, nie wiem jak zareagują na informację, że mają w rodzinie kogoś o kim mogą nic nie wiedzieć.
W każdym razie Danielu dziękuję za adres, Pani Bogumiło, jeśli jest taka możliwość i mogłaby zapytać się Pani o to nazwisko to byłbym bardzo wdzięczny. Być może ktoś jeszcze pamięta emerytowanego listonosza...

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skrzypczak_Bogumiła

Członek PTG
Legenda

Fic (Sławoborze)

Post autor: Skrzypczak_Bogumiła »

Marcin - wszystko czego udało mi się dowiedzieć masz na pw.
Powodzenia w nawiązywaniu kontaktów rodzinnych.
Pozdrawiam.
Bogumiła.
---------------------------------------------------------
moje korzenie-parafie mazowieckie; Zambski,Obryte,Szelków,Długosiodło,Niegów,Kamieńczyk,Wyszków,Dzierżenin,Goworowo,Brańszczyk
Marcin_Mądry

Sympatyk

Fic (Sławoborze)

Dziękuję Pani Bogumiło- już zaglądam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”