Nazwisko: Kuźmiński
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=17399&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
prazmowska

Witam serdecznie, moja informacja dot. Kazimierza Kuźmińskiego i Marianny Ruty. Najstarsze dzieci: Marcin i Józef zapisane są w akcie urodzenia pod nazwiskiem Kuźmińscy (miejscowość Stojadła). W aktach urodzenia kolejnych dzieci pojawia się już nazwisko Kuźma. Najmłodsze dziecko Franciszek Kuźma to właśnie mój pra(pra) dziadek.
Być może ma Pani jakieś informacje, które mogłyby uzupełnić te zgromadzone dotychczas przeze mnie?
Być może ma Pani jakieś informacje, które mogłyby uzupełnić te zgromadzone dotychczas przeze mnie?
-
JerzyGrzegorz

Kuźmiński, Koźmiński, Kuźma, Kośma... kuźwa, do tej pory nie wiem jak prapradziad mój ma i do dzisiaj szukam krewnych lub kuzyna, mojego pradziadka - Kuźmińskiego Faustyna. Dziś ci nie poradzę w kwestii co się gubisz, chyba ze podpowiem – mógł być herbu Lubicz. Dziś jedno co radzę - uzbrój się w cierpliwość – aż znajdzie się ktoś kto rozwieje wątpliwość. Jurek