Zacząłem grzebać w rodzinie mego najbardziej tajemniczego pradziadka Leona Rydzińskiego . Pradziadek narodził się w 1889 a zmarł już w 1940, rodzina która żyje pradziadka nie znała, a najmłodsza jego córka miała zaledwie 4 lata w chwili jego śmierci.
Jak się okazało dziadek nie był taki święty jak mi się wydawało, miał dziecko z własną bratową -> cóż...zdarza się.
W każdym razie jego syn , bądź już wnuk przyjechał do Inowrocławia , raz zaraz po wojnie , drugi raz po 1981 kiedy mój ojciec był już żonaty. Mężczyzna ten niestety został przez rodzinę, brzydko mówiąc, spałwiony i odjechał...dziś z relacji cioci wiem , że był to właśnie albo jej przyrodni brat, albo jego syn , a z tego co ciocia kojarzy był nim Bolesław Rydziński zamieszkały we Wrocławiu. Jedna z ciotek próbowała potem nawiązać z nim kontakt, ale jak się okazało, Boluś zmarł....dziś ja odtwarzam to, co było dawniej , próbuję odszukać tej części rodziny z Wrocławia. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Wiem , że Wrocław to wielkie miasto i będzie trudno, ale..jak ja móglbym odnaleźć rodzinę tego Bolka? Jego syn najpewniej jeszcze żyje i właśnie tam mieszka...
Pomóżcie !
Kamil
A spis grobów , wyszukiwarki grobów z Wrocławia są? Może bym znalazł grób Bolesława na którymś i napisałbym do Zarządu cmentarza z prośbą o kontakt do rodziny? Uda się?