Pecyna (Pacyna lub Paczynski) - poszukuję informacji
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Pecyna (Pacyna lub Paczynski) - poszukuję informacji
T: "poszukuję informacji"
Dzień dobry.Poszukuję informacji na temat rodziny Pecyna (Pacyna lub Paczynski) z okolic Praszki oraz Krzepic.Dziękuję za uwagę.
* Temat zmieniony przez moderatora
Dzień dobry.Poszukuję informacji na temat rodziny Pecyna (Pacyna lub Paczynski) z okolic Praszki oraz Krzepic.Dziękuję za uwagę.
* Temat zmieniony przez moderatora
-
Marcin_Piotr_Zając

poszukuję informacji
Witam!
Indeksuję parafię Janiszew w Wielkopolsce i spotkałem się tam właśnie z rodziną Pecyna - to nie jest ani Praszka, ani Krzepice, ale zawsze coś. Indeksy te za jakiś (troszkę dłuższy) czas będą w Genetece.
Pozdrawiam, Marcin!
Indeksuję parafię Janiszew w Wielkopolsce i spotkałem się tam właśnie z rodziną Pecyna - to nie jest ani Praszka, ani Krzepice, ale zawsze coś. Indeksy te za jakiś (troszkę dłuższy) czas będą w Genetece.
Pozdrawiam, Marcin!
szukam informacji o rodzinach: Korycińscy i Horędowiczowie (również oboczności tego nazwiska).
poszukuję informacji
Parafia Ruda jest jakieś 25 km od Praszki i występuje tam nazwisko Pacyna. W genetece jest już indeks MZ z lat 1871-1909.
pozdrawiam
Tomek Turniak
pozdrawiam
Tomek Turniak
Mój pradziadek nazywał się Jan Pecyna i pochodził ze wsi Kowale gmina Praszka, urodził się 1893 roku i dożył sędziwego wieku... jego żona Marianna Joanna z Lewandowskich.
Ostatnio zmieniony sob 01 lut 2014, 20:00 przez GosiaeM, łącznie zmieniany 1 raz.
- jkpsgenealogia

- Kontakt:
Panie Marcinie,
Widzę, że poszukujemy tych samych przodków.
Może ma Pan dane dotyczące Jakuba Pacyny/ Pecyny/ Paczyny/ Paczyńskiego ur. między 1760 a 1767 między Kłobuckiem a Krzepicami oraz dane jego wstępnych? Jestem jego potomkiem w linii prostej po mieczu
Z chęcią podzielę się z Panem swoimi wynikami poszukiwań.
Widzę, że poszukujemy tych samych przodków.
Może ma Pan dane dotyczące Jakuba Pacyny/ Pecyny/ Paczyny/ Paczyńskiego ur. między 1760 a 1767 między Kłobuckiem a Krzepicami oraz dane jego wstępnych? Jestem jego potomkiem w linii prostej po mieczu
Z chęcią podzielę się z Panem swoimi wynikami poszukiwań.