Nazwisko: Żołyński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=15342&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Gość

Post autor: Gość »

Żołyński Konstanty, ur.między 1862 a 1864, w Gładczynie, par. Zatory, mieszkał w parafii Zatory pow. Pułtusk, zmarł 09.04.1912 roku w Kępie Zatorskiej (AZ 12/1912), par. Zatory - jego żona Wiktoria z d. Chrzanowska, ur.między 1861 a 1872 rokiem(rozbieżność z dat w aktach urodzeń ich dzieci), pochowana na cmentarzu Bródnowskim w Warszawie, ze swą córką Marianną z męża Dobrowolską, bdb.
Ojciec Konstantego: Andrzej zmarł w wieku 70 lat (ur. 1824 r.?, we wsi Dębe Stanisławowskie /Dębe Wielkie?/s. nieżyjących już Jana Żołyńskiego i Elżbiety z Podlasiaków (bdb) zmarł 03.07.1894 roku w Kępie Zatorskiej, par. Zatory (AZ 34/1894) pozostawił wdową żonę Emilię ze Smółkowskich
dziadek_m60

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: dziadek_m60 »

Powyższy post pochodzi od zainteresowanego nazwiskiem Żołyński - gdy pisałem byłem zalogowany, w momencie wysyłania "zrobiło" mnie gościem :)
Pozdrawiam
Bogdan
"Miedzy Pułtuskiem a Wyszkowem"
Obryte, Zatory, Pniewo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”