Krzyżanowice koło Praszki
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Kowalik-Mirosław

Witam.Prosiłbym o pomoc w ustaleniu parafi dla Krzyżanowic w 1877 roku.Krzyżanowice były pod zaborem Pruskim a Praszka pod zaborem Rosyjskim. Mirek
-
Kowalik-Mirosław

Witam.Prosiłbym jeszcze o informacje czy w aktach ślubu z zaboru rosyjskiego ktoś przybył z terenów Pruskich była podawana parafia czy miejscowość w której mieszkał dlatego że Krzyżanowice to były takie dwie miejscowości.Dziękuje z góry Mirek
- Pieniążek_Stanisław

Podawana napewno była miejscowość gdzie zamieszkiwał przed ślubem.
Stanisław
Stanisław
-
Kowalik-Mirosław

-
Kowalik-Mirosław

Witam.Prosił bym o informacje gdzie mogą znajdować się księgi metrykalne z parafii Zdzieszowice i Uszyce przed 1.10.1874r Pisałem do Diecezji Opolskiej i Kaliskiej lecz otrzymałem negatywną odpowiedź. Do księży z tych parafii nie mogę się dodzwonić.Mirek
- annastregiel

Witam.
Zmikrofilmowane akta USC Zdziechowic (1808-1943) znajdują się w Archiwum Państwowym w Opolu. Korzystałam z nich kilka miesięcy temu, wypożyczając je do Łodzi. Jestem też zainteresowana Krzyżanowicami - wioską z tej parafii.
Pozdrawiam.
Anna S.
Zmikrofilmowane akta USC Zdziechowic (1808-1943) znajdują się w Archiwum Państwowym w Opolu. Korzystałam z nich kilka miesięcy temu, wypożyczając je do Łodzi. Jestem też zainteresowana Krzyżanowicami - wioską z tej parafii.
Pozdrawiam.
Anna S.
Poszukuję:
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-aktu ur. Antoniego Rudnickiego, s. Stefana, ok. 1805, ok. Kalisza, Ostrowa Wlkp.
- rodziców Stefana Rudnickiego (ok. 1780-1845), ekonoma w majątkach k. Ostrowa Wlk. męża Józefy ze Skarzyńskich, ślub - par. Tursko w 1804 r.
-
Kowalik-Mirosław

Dziękuje za odpowiedź.Okazuje się że nie wszystkie księgi znajdują się w bazie danych PRADZIAD.
Pozdrawiam Mirek
Pozdrawiam Mirek