Nazwisko: Gąsiorowski/a
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=3533&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
mój najstarszy przodek to Józef Gąsiorowski urodzony w Skudzawach? Jego żona to Józefa z Barczykowskich
-
DąbrowskiJacek

- Kontakt:
Witam
Moja prabacia Klotylda Dąbrowska z Gąsiorowskich h Ślepowron córka Juliana Gąsiorowskiego ur Pocierzyn 1820-1855 zm i Tekli Moczarskiej h Łada ur 1825 w Żydowie i zm?
Leon ojciec Juliana ur 1770- zm? ( nie mylić z jego wujem też Leonem powiązanym z Bniskimi)
Jest to linia Kujawska. Posiadam wywód tej gałęzi do 1690 r
Pozdrawiam
Jacek
Moja prabacia Klotylda Dąbrowska z Gąsiorowskich h Ślepowron córka Juliana Gąsiorowskiego ur Pocierzyn 1820-1855 zm i Tekli Moczarskiej h Łada ur 1825 w Żydowie i zm?
Leon ojciec Juliana ur 1770- zm? ( nie mylić z jego wujem też Leonem powiązanym z Bniskimi)
Jest to linia Kujawska. Posiadam wywód tej gałęzi do 1690 r
Pozdrawiam
Jacek
Ostatnio zmieniony pn 27 lip 2009, 22:15 przez DąbrowskiJacek, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja prababcia Franciszka Słodkowska z Gąsiorowskich urodzona w 1868 w Rdutowie, córka Wojciecha Gąsiorowskiego urodzonego w 1841 w Bowętowie, parafia Grabów i Marianny z Tomczaków urodzonej w 1845 prawdopodobnie w Rdutowie. Ślub Wojciecha i Marianny w 1864 w Rdutowie. Rodzicami Wojciecha Gąsiorowskiego byli: Józef Gąsiorowski i Katarzyna Jarosińska. Rodzicami Marianny Tomczak byli: Roch Tomczak i Elżbieta Kamieńska. Szukam dalaszych przodków z rodziny Gąsiorowskich i Tomczaków.
Pozdrawiam
Tomek
Pozdrawiam
Tomek
-
Wlodarczyk_Andrzej

Mój prapradziadek Franciszek Gąsiorowski urodził się 6 października 1869 w miejscowości Krery (gmina Dzierzgowo, powiat mławski) jego rodzice to Michał Gąsiorowski i Teofila Kolczewska. Nie znam danych na temat jego pierwszej żony, natomiast jego druga żona to Józefa Kakowska.
Pozdrawiam, Andrzej
Pozdrawiam, Andrzej
Zygmunt Gąsiorowski, ur. około 1909 roku w Lublinie. Artysta malarz, w czasie wojny więziony w Oranienburgu, przeżył, do Polski już nie powrócił. Przed wojną był przyjacielem mojej rodziny i z tej racji jestem w posiadaniu materiałów, które chętnie udostępnię jego krewnym.
Pozdrawiam,
Konrad
Pozdrawiam,
Konrad
Gąsiorowscy - z Odrowąża, Malenina, Mieroszek. Potomkowie i przodkowie Mathiasa Gąsiorowskiego (1798 - 1886) ożenionego z Sophią Robaszkiewicz (1801-1878). Mam wiele informacji i szukam wcześniejszych.
Grażyna
Grażyna
Poszukuję osób zainteresowanych rodzina Makowskich, młynarzy z Imbramowic i okolicy. Mam sporo danych, chętnie się podzielę i zdobędę nowe informacje. graza_gw
Antonina Gąsiorowska(1820-1900) żona Aleskandra Żurkowskiego, córka Joachima (1791-1845) pracownika majątku Drzewcze parafia Wąwolnica i Marianny zd.Kosmala; wnuczka Mateusza i Łucji Gąsiorowskich.
pozdrawiam Monika
pozdrawiam Monika
pozdrawiam monika
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
>Wanda>Feliksa>Anna>Józefa>Franciszka>Agnieszka>Helena>Agnieszka
Gąsiorowscy z mojego drzewa - parafia Zerzeń /Warszawa
Gąsiorowski Bartłomiej *ok. 1795 we wsi Borków, oo1815 z Zofią Kuligowską
s. Bartłomieja - Gąsiorowski Franciszek *1817 Borków, oo1841 Zerzeń z Kunegunda Prokosińską
s. Franciszka - Gąsiorowski Michał *1846 Zerzeń +1901 Zerzeń, oo1874 Zerzeń z Marianną Majewską
c. Michała - Gąsiorowska Zofia *1875 Zerzeń + 1942 Borków, oo1900 z Aleksandrem Kowalskim
Pozdrawiam
Jola
Gąsiorowski Bartłomiej *ok. 1795 we wsi Borków, oo1815 z Zofią Kuligowską
s. Bartłomieja - Gąsiorowski Franciszek *1817 Borków, oo1841 Zerzeń z Kunegunda Prokosińską
s. Franciszka - Gąsiorowski Michał *1846 Zerzeń +1901 Zerzeń, oo1874 Zerzeń z Marianną Majewską
c. Michała - Gąsiorowska Zofia *1875 Zerzeń + 1942 Borków, oo1900 z Aleksandrem Kowalskim
Pozdrawiam
Jola
Re: Nazwisko: Gąsiorowski/a
Witam!!!Wilk1 pisze:Moja prababcia Franciszka Słodkowska z Gąsiorowskich urodzona w 1868 w Rdutowie, córka Wojciecha Gąsiorowskiego urodzonego w 1841 w Bowętowie, parafia Grabów i Marianny z Tomczaków urodzonej w 1845 prawdopodobnie w Rdutowie. Ślub Wojciecha i Marianny w 1864 w Rdutowie. Rodzicami Wojciecha Gąsiorowskiego byli: Józef Gąsiorowski i Katarzyna Jarosińska. Rodzicami Marianny Tomczak byli: Roch Tomczak i Elżbieta Kamieńska. Szukam dalaszych przodków z rodziny Gąsiorowskich i Tomczaków.
Pozdrawiam
Tomek
Roch Tomczak to mój praprapradziadek.Jestem z rodziny Tomczaków
Pozdrawiam Beata